Karabük Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı. Pandemi ve son zamanlarda akaryakıta gelen zamlarla birlikte zor günler yaşayan bazı Özel Halk Otobüsü işletmecileri faaliyetlerine son verdi. 1 Aralık itibari ile bazı Özel Halk Otobüsü İşletmecilerinin kontak kapatmasının ardından diğer araçlarında çalışmalarına son vermesinden endişe ediliyor. 
Karabük Belediyesi Özel Halk Otobüsleri işletmeleri pandemi ve dolar kurunun artması ile akaryakıta gelen zamlarla zor günler yaşıyor. Özellikle Covid-19 sürecinde zararına çalıştıklarını ifade eden otobüs işletmecileri akaryakıta gelen zamla birlikte maliyetler daha da artınca çareyi kontak kapatmakta buldu. Artan maliyetlerinden sonra giderlerini karşılayamayan Öğlebeli-Kartaltepe, Esentepe - Yaylacık ve 5000 Evler - Yeni Mahalle güzergahlarında çalışan araçlar faaliyetlerini durdurdu.
Öte yandan Karabük Belediyesi Özel Halk Otobüsleri'nin yaşadığı mali sıkıntılar geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Bazı Özel Halk Otobüsü İşletmecileri zararına çalıştıklarını ve gerekli düzenlemeler yapılmadığı takdirde iflas edeceklerini duyurmuştu. Özellikle koronavirüsle mücadele kapsamında yolcu kapasitelerinin yüzde 50 oranına inmesi ile birlikte zarar eden işletmeciler gerekli düzenlemeler yapılmazsa bazı araçların kontak kapatmak zorunda kalacaklarını ifade etmişti. Öte yandan yılbaşında gelecek zamlarla birlikte maliyetlerin daha da artması nedeni ile diğer işletmecilerinden kontak kapatmasından endişe ediliyor.
Karabük Özel Halk Otobüsü İşletmecileri'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;
"HAT 4 ÖĞLEBELİ-KARTALTEPE
HAT 7 ESENTEPE-YAYLACIK
HAT 14 5000 EVLER-YENİ MAHALLE(saat başı) güzergahlarında çalışan araçlarımız gelir gideri karşılamadığından dolayı 01.12.2021 tarihi itibari ile çalışmasını sonlandırmak mecburiyetinde kalmıştır. Yolcularımızın seyahatlerinden mağduriyet yaşamamaları için diğer araçlarımızı tercih etmeleri rica olunur."

"Özel Halk Otobüsleri Sorunu Nasıl Çözülecek?"

Karabük'te özellikle emekli, asgari ücretli ve öğrencilerin çoğunlukla kullandığı Özel Halk Otobüslerinin maliyetlerinin azaltılması için işletme sahipleri birçok öneride bulunuyor. Karabüklü vatandaşların şehir içi ulaşımda mağduriyet yaşamaması için pandemi sürecinde karın tokluğuna çalışan işletme sahipleri taşıma ücretine zam yapılması halinde Karabüklü vatandaşların mağdur olacağını dile getiriyor.  Karabük Belediyesi ile pandemi dönemini başarılı bir şekilde yürüttüklerini ifade eden işletmeciler bu zorlu dönemi de atlatabilmek için Karabük Belediyesi'nden çeşitli konularda destek bekliyor. Özellikle bazı hatların aylık kiralarının yüksek olduğunu ifade eden Özel Halk Otobüsü işletmecileri hat kiralarının düşürülmesini ve ücretsiz taşınan yolcu kapasitesinin azaltılmasını istiyor.

"Gelir Gideri Karşılamaz Hale Geldi"

Kontak kapatan Özel Halk Otobüsleri ile ilgili Karabük Derin Haber'e özel açıklamalarda bulunan Karabük Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Recep Savurat işletmecinin kontak kapatmaya mecbur  kaldığını ve çözüm üretilemezse yılbaşından sonra birçok hattından kontak kapatmak zorunda kalmasından endişe ettiğini vurguladı. Karabük Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Savurat; "Gelir gideri kaşılamaz hale geldi dedi. Belediye ile konuyla ilgili görüşmelerimiz olacak. Bu akaryakıt fiyatlarıyla bu amortisman fiyatlarıyla çok zor. Yılbaşında her şeye kalem kalem daha çok zam gelecek. Bu işi nasıl çözümleyeceğiz inanın bende bilmiyorum. İki alternatif var. Zam gelirse vatandaş tepki gösterecek ki vatandaşa da bir şey diyemiyorsunuz. Onlarda geçim derdinde. Zam yapılması bizim gözümüzde çözüm gibi gözükebilir ama vatandaşı da başka alternatiflere yönlendirmek zorunda kalacaksınız. Herkesin geliri belli. Kendi içimizde çalışma düzenini değiştirerek yapacağımız başka bir çalışmayla belki araçları küçültüp biraz olsun masrafları aşağıya çekip bu işi sürdürülebilir hale getirebiliriz. Bununla beraber ücretsiz taşınan yolcu kapasitesinde ve hat kiralarında yapılandırmaya giderse hem işletmecilerimiz hem de Karabüklü hemşerilerimiz mağdur olmaz. " şeklinde konuştu. Karabük Derin Haber