Vali Fuat Gürel’in eşi Özlem  Aras Gürel  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürlüğü ile birlikte eğitim öğretim yılının ilk ara tatili dolayısıyla "Şefkat Eli Projesi" ile destekledikleri çocuk tatil hediyesi o k Safranbolu gezisi düzenledi. 
Gezi kapsamında  çocuklar ve aileleri ilk o k Vali Fuat Gürel'i  ziyaret ettiler. Aileler ve çocuklar ile yakından ilgilenerek güzel bir gün geçirmeleri temennisinde bulunan Vali Gürel, misafirlerine çeşitli hediyeler verdi.
Hazırlanan program dahilinde öncelikle kahvaltı yapıldı. Ardından Safranbolu Hıdırlık Tepesi, Tarihi Safranbolu Çarşısı, Hükümet Konağı, Cam Teras ve Kaymakamlar Evi gibi Safranbolu'nun tarihi noktaları ziyaret edildi. Çocuklar ve aileleri ile birçok hatıra fotoğrafı çektirildi.
Çocukların hepimizin geleceği olduğunu ve onların hafızalarında bir nokta kadar da olsa yer almak amacıyla bu programı düzenlediklerini ifade eden Özlem Aras Gürel, "İlimizin çok büyük bir kültür ve turizm potansiyeli var bu değerlerimizi yeni nesillerimize aktarmak onların bilinçlenmeleri sağlamak bizim esas amacımız, belki gezme ve görme fırsatı bulamadıkları veya sadece bakıp gördükleri bu yerleri arkadaşları ile birlikte gezerek öğrenmelerini bilinçlenmelerini istedik. Ayrıca bir motivasyon noktası oluşturmak Eğitim öğretim yılının  birinci ara tatilinde onlarla birlikte o k tarihi ve turistik noktaları ziyaret ederek eğlenceli aktiviteler yaparak hoşça bir gün geçirmekte istedik. Bir öğretmen o k bu tip aktivitelerin öğrencilerin gelişmelerinde çok önemli yararlar sağladığını da ifade etmek istiyorum." diye konuştu.
Özlem Aras Gürel ara tatilde  de çocukları Keltepe Kayak Merkezine götürme sözü verdi. Aileler ve çocuklar bu güzel gün için Özlem Aras Gürel, Vakıf Müdürü Yasemin Canbaz ve ekibine teşekkür etti.