Seçimlere az bir süre kala eğitime siyaset karıştı. 

31 Mart yerel seçimlerinde adeta son düzlüğe girildiği şu günlerde siyaset iyice kızıştı. Zaman zaman karşılıklı sert söylemlerde dile gelmeye başladı.

Ancak demokratik siyasi yarış sürerken hiç olmaması istenilen bir durum oldu. Tam manası ile eğitime siyaset karıştı.

Yenice'de mevcut Başkan Zeki Çaylı ile Ak Parti Belediye Başkan Adayı Sertaş Karakaş arasında süren siyasi mücadelede hiç kimsenin istemediği bir olay meydana geldi.

İddialara göre TYP Kapsamında Yenice Belediyesi'nde geçici çalışan Uğur Yolcuoğlu isimli vatandaş kendilerine ait müstakil evin duvarına Ak Parti ve Sertaş Karakaş posterlerini astı. Ancak bu mevcut Başkan Zeki Çaylı taraftarlarını sinirlendirdi. Oğlu  çok programlı lise öğrencisi A.Yolcuoğlu lise stajyer statüsünde Çaylı'ya yakınlığı ile bilinen Aycan Telli'ye ait iş yerinde çalışıyordu. Yine iddialara göe bu pankarta çok sinirlenen Telli sabah işe gelen öğrenci A. Yolcuoğlu'na küfür ederek işyerinden kovdu. Lise öğrencisi A Yolcuoğlu ise tüm bu olup bitenleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Olayın duyulması ve siyasetin politikaya karışması üzerine adeta Yenice'de infial oldu. Çok sayıda Yeniceli vatandaş; "Bu tam bir vicdansızlık. Yazıklar olsun. Demokratik işlemesi gereken seçimlerde eğitime neden politika karıştırıyorlar. Bu öğrencinin kabahati nedir? Siz Milli Eğitim Müdürlüğü ile sözleşme yapmadınız mı? Zeki Çaylı ve taraftarları seçimler yaklaştıkça bakalım daha neler yapacak? Üstelik milli eğitim müdürlüğü gözetimindeki bir öğrenciye küfür etmek te suçtur. Yetkililerin derhal gerekli soruşturmayı yapması gerekir." şeklinde eleştirilerini sıraladılar.