Safranbolu Merkezde bulunan Perşembe Pazarında, köylü pazarı esnafı Safranbolu Belediyesi Zabıta Ekiplerinin bazı uygulamalarından rahatsız olduğunu dile getirdi. 25 yıldır üretici olan ve Perşembe günleri kurulan pazarda esnaflık yapan Ercan Gafuroğlu kendisine haksızlık yapıldığını iddia ederek üretici pazarında çifte standart uygulandığını ileri sürdü. Safranbolu Merkezde Perşembe günleri kurulan pazar yerinde esnaflar zabıtanın bazı uygulamalarından rahatsız olduklarını dile getirdi. Köylü üreticileri Pazar yerinde kurulan tezgahların adaletli denetlenmesini ve sadece üreticilerin ürettiği ürünlerin satılmasının sağlanması gerektiğini ifade etti. Bazı esnafların manavdan aldıkları ürünleri yerli üretim diyerek sattığını iddia eden  köylü esnafı zabıtanın konuyla ilgili denetimleri sıkılaştırmasını ve adil davranmalarını istedi. Yıllardır Perşembe pazarında esnaflık yaptığını dile getiren Pazar esnafı Ercan Gafuroğlu zabıtanın yaptığı denetimlerde kendisine haksızlık yapıldığını dile getirdi. Ercan Gafuroğlu kendisine tahsis edilen tezgahla beraber ek stant açtığını ve zabıta ekiplerinin bu standı kaldırttığını belirtti.  Gafuroğlu kendisi gibi birçok esnafın aynı şekilde stant açtığını fakat sadece kendisine bu işlemin uygulandığını vurguladı. Şikayetler üzerine zabıta ekiplerinin kendisini uyardığını söyleyen Ercan Gafuroğlu "bende şikayetçi oldum ama hiç bir işlem yapılmadı" dedi. Zabıta ekiplerinin uyarısının ardından standını kaldırdığını ifade eden Gafuroğlu diğer esnafların stantlarını görünce kaldırdığı tezgahını tekrar kurduğunu sözlerine ekledi.

“Düzen Kurulacaksa Pazarda Herkes İçin Kurulsun”

Yetkililerden kendisi için bir şey istemediğini dile getiren Ercan Gafuroğlu; “Eğer vazife yapacaklarsa herkesin tezgahını kaldırsınlar. Ben başka bir şey istemiyorum. Pazar da düzensizlik zaten var. Yeri olmayan bir sürü vatandaş var. Manavların içine kimse karışmıyor ama köylüye geldiği zaman herkes bunu kaldır, onu kaldır. Düzen kurulacaksa pazarda komple kurulsun.” İfadelerini kullandı.

"Tezgahların Arasındaki Mesafenin Darlığından Şikayetçiyiz"

Pazarda esnaflık yapan Hasan Öztekin ise tezgahlarda yaşanan sıkıntıyı şöyle dile getirdi; “Tezgah açımında tatbiki sorun yaşıyoruz. Arabanın giriş çıkışları sıkıntısı. Tezgahların arasındaki mesafenin darlığından şikayetçiyiz.” Dedi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">