Terör örgütü pkk tarafından esir tutulan 13 polis ve askerimizin şehit edilmesinin ardından Karabük'ün önde gelen isimleri de tepki gösterdi.  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kartal-2 operasyonunu kapsamında Gara bölgesinde bir mağarada başlarından vurulmuş halde 13 şehidimizin naaşlarını bulduklarını açıklamıştı. Hulusi Akar yaptığı açıklamada "Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vuru k şehit edildikleri tespit edilmiştir. Böylece PKK’nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür. Sağ o k ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekatın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir. Bu arada vatandaşlarımızı şehit eden mağaradaki teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerine yer verdi. Hulusi Akar'ın açıklamasının ardından Karabük Valisi Fuat Gürel;
"Terör yine kanlı ve kalleş yüzünü gösterdi. Şehit edilen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, Ailelerine sabır diliyorum.
PKK terörünü ve teröristleri lanetliyorum. İnşallah en kısa zamanda kökü kazınmış olacak." ifadelerini kullandı.
AK Parti Milletvekili Niyazi Güneş ise "Gara'da yüreğimiz yandı 13 canımız haince kalleşçe şehit edildi. Ülkemizin dört bir yanına kor ateş düştü. Ama Aziz Milletimiz ne teröristlere ne uzantılarına ne de destekçilerine asla fırsat vermeyecektir. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürmektedir. Anadolu toprakları dün olduğu gibi yarın da yiğit anaların ve evlatların varlığı ile huzur bulacaktır." dedi.
AK Parti Milletvekili Cumhur Ünal  yaptığı açıklamada; "Hain kanlı terör örgütü PKK tarafından kaçırı k, alıkonuldukları mağarada kalleşçe şehit edilen 13 sivil vatandaşımıza Allah’tan rahmet,ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.  PKK’ya ve onun destekçilerine lanet olsun!" ifadelerine yer verdi.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; "Pençe Kartal-2 Harekat bölgesi Gara'da terör örgütü pkk'nın şehit ettiği 13 vatan evladımıza Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun." şeklinde açıklamalarda bulundu.