Safranbolu Belediyesi Tarihi Çarşı han arkasında düzenlediği yılbaşı panayırının ardından şimdi de Ramazan Panayırı ile şehrin kültürel dokusunu ve turizm potansiyelini artıracak projelere imza atmaya devam ediyor.

Yaklaşık 2 aylık hazırlık aşamasının ardından düzenlenecek olan Ramazan Panayırı Tarihi Çarşı han arkası ve Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında 8 Mart itibari ile başlayacak.

Safranbolu Belediyesi, tarihi çarşı ve Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda bu Ramazan döneminde büyük bir panayır düzenlemeye hazırlanıyor. Bu panayır, yerel halkın bir araya gelerek Ramazan ayını kutlamasına ve birlikte vakit geçirmesine olanak tanıyacak. Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı ve Tarihi Çarşı’da Safranbolu Belediyesi tarafından kurulan stantlarda esnaflar yerlerini alarak yiyecek, içecek, hediyelik eşya gibi ürünlerle satış yapacak. 

Öte yandan Ramazan Ayı boyunca Safranbolu Belediyesi tarafından hafta içi ve hafta sonu genç yaşlı tüm yaş grubunda vatandaşlar için etkinlikler düşünüldü. Ramazan Panayırı, 8 Mart’ta Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından ritim show gösterisi ile kapılarını açacak. Kuran-ı Kerim tilaveti, sema gösterisi, dini sohbet programları, ney dinletisi, ilahi ve Türk halk müziği, Türk Sanat Müziği, Türk tasavvuf müziği konserleri, Ankara mehteran takımı gösterisi, halk oyunları, sağlık üzerine eğitim programları, executive şeflerden ramazan lezzetleri önerileri ve konserlerin yer alacağı Ramazan panayırında çocuklar da unutulmadı. Program dahilinde Ramazan Ayı boyunca Cuma, Cumartesi ve Pazar akşamları iftar sonrası çocuklar için, palyaço ve maskot eşliğinde interaktif çocuk etkinlikleri, yüz boyama, kukla tiyatrosu, bubble show, balon dağıtımı, jonkler biraderler show, patlamış mısır ve pamuk şeker dağıtımı, sihirman magic show, İki Türlü Safranbolu’da eski ramazanlar masal dinletisi, Hacivat & Karagöz gölge oyunu, çizgi film gösterimleri yer alacak.  Ramazan Ayı süresince düzenlenecek etkinlikler Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda yapılırken, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise Tarihi Çarşı han arkasında yer alacak. Ayrıca Ramazan Panayırı için kurulan stantlar ay boyunca iftar sonrası açık kalacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, etkinliğin şehrin kültürel dokusunu ve turizm potansiyelini artıracağına inanarak, bu tür etkinliklerin şehrin ekonomisine ve turizmine de olumlu katkı sağlayacağını belirtti.