Kurban Bayramı öncesinde Safranbolu’da hazırlıklar tamamlanırken, turizm sektörü hareketli günler için geri sayıma başladı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu, Kurban Bayramı tatili öncesinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Tarihi konakları, Arnavut kaldırımlı sokakları ve korunmuş şehir dokusuyla öne çıkan ilçede, bayram süresince yoğunluk yaşanması bekleniyor.

TARİHİ KENTTE BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

Osmanlı döneminden günümüze ulaşan mimari yapılarıyla dikkat çeken Safranbolu; Cinci Han ve Hamam, Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi, tarihi camiler, Hıdırlık Tepesi, Cem Seyir Terası ile İncekaya Su Kemeri ve Kanyonu gibi önemli turizm noktalarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

REZERVASYONLARDA YOĞUNLUK SİNYALİ

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, bayram tatilinin 9 güne uzatılmasının ve dönemin turizm sezonunun en hareketli zamanlarından birine denk gelmesinin ilçedeki rezervasyonları olumlu etkilediğini söyledi.

İşletmelerden gelen geri dönüşlerin beklentileri yükselttiğini ifade eden Urgancıoğlu, konaklama sektörünün bayram dönemine hazır olduğunu belirtti. Deniz turizmi sezonunun henüz tam anlamıyla başlamamış olmasının da kültür turizmi açısından avantaj sağladığını dile getirdi.

Konaklama işletmelerine yönelik yürütülen düzenlemeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Urgancıoğlu, Safranbolu’daki işletmelerin büyük bölümünün gerekli süreçleri tamamladığını ifade etti. Türkiye’nin farklı şehirlerinde benzer konuların gündeme geldiğini hatırlatan Urgancıoğlu, ilçede bu kapsamda ciddi bir sorun yaşanmadığını kaydetti.

ŞEHİR BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Bayram sürecinde özellikle tarihi çarşı bölgesinde oluşabilecek trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumların çeşitli çalışmalar yürüttüğünü aktaran Urgancıoğlu, kentin ziyaretçilerini ağırlamaya hazır olduğunu söyledi.

Safranbolu’nun Karadeniz güzergâhı üzerindeki konumunun da hareketliliği artıracağını belirten Urgancıoğlu, ilçenin yalnızca konaklamalı değil günübirlik ziyaretçilerden de yoğun ilgi görmesini beklediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA