Safranbolu, Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan proje ile artık dijital çağa uyum sağlayarak ziyaretçilerine modern bir keşif deneyimi sunacak.

Dijital Rehber adı verilen kare kod uygulaması,  Türkçe, İngilizce yazılı ve sesli anlatım ile yerli ve yabancı turistlere Safranbolu’yu keşif imkânı sunacak.

Safranbolu’nun tarihini keşfetmek artık daha kolay ve keyifli bir hal alacak. Şehirdeki önemli noktaları gezmek isteyen turistler Safranbolu Belediyesi tarafından oluşturulan proje ile dijital rotaları kullanabilecek. Bu rotalar genellikle tarihi evler, hanlar, camiler ve müzeler gibi turistik yerleri içerirken, aynı zamanda lezzet durakları ve alışveriş noktalarını kapsarken mor bayrak sertifikası almaya hak kazanan işletmeleri işaret edecek. 

Dijital rehber uygulaması, akıllı telefonlar üzerinden kolayca erişilebilir ve turistlere adım adım rehberlik edecek şekilde Türkçe ve İngilizce dillerinde yazılı ve sesli anlatımlar içeren kare kodlar ile oluşturulacak. Safranbolu Belediyesi tarafından geliştirilen Dijital Rehber uygulaması her noktada tarih ve kültür hakkında bilgi vererek ziyaretleri daha anlamlı hale getirmeyi hedefliyor. Ayrıca, rotalara eklenen interaktif öğelerle, Safranbolu’nun geçmişine dokunma ve tarihi detayları daha yakından keşfetme fırsatı sunacak. Dijital Rehber demo uygulamasının ilk tanıtımı 4 Mart Pazartesi günü Safranbolu Tarihi Çarşı’da İmren Konak’ta saat 11.00’da yapılacak.

Dijital Rehber uygulaması hakkında açıklamada bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şunları söyledi: “Safranbolu’nun dijital rehber uygulamasını, hem yerli hem de yabancı turistler için ideal bir keşif deneyimi sunmak için tasarladık. Geleneksel ile modernin buluşma noktası olan bu tarihi kent, dijital rehberiyle geçmişiyle geleceği bir araya getiriyor. Safranbolu’nun mistik atmosferini keşfetmek ve tarihle iç içe bir yolculuğa çıkmak isteyenler tarihi noktalar ve mekânlarda yer alan kare kodları akıllı telefonlarına okutarak dijital rehber uygulamasına girecek ve deneyimleyebilecek. Safranbolu’nun dijital rotaları, gezginlere tarih ve kültür dolu bir serüven vaat ediyor. Şehrin eşsiz atmosferini keşfetmek ve unutulmaz anılar biriktirmek için bu dijital rehberi mutlaka deneyin derim. Ayrıca mor bayrak sertifikası verdiğimiz işletmelerimize dijital rehber uygulamasında yer vererek hem tanıtımlarını hem de turistlerin kaliteli hizmet almalarını sağlayacağız.”