Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı aynı zamanda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Gastronomi İhtisas Başkan Yardımcısı Şebnem Urgancıoğlu, Türkiye'nin önde gelen turizm acentelerinin sahiplerini UNESCO Miras Kenti Safranbolu'da ağırladı.

Katılımcılar, Safranbolu'nun turistik bölgelerini ziyaret ettikten sonra Başkan Elif Köse ve Şebnem Urgancıoğlu ile birlikte turizm alanlarıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Köse, turizme katkı yapacak her türlü yatırım ve projeye destek vereceğini vurgulayarak, Safranbolu'yu nitelikli turizmin gözdesi haline getirmek için çalışacaklarını belirtti.

Turizm acenteleri temsilcileri ve TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Erdal Çeri, Safranbolu ve çevresindeki turizm alanlarını inceledi ve Başkan Köse ile fikir alışverişinde bulundu. Köse, Safranbolu'nun Cittaslow gibi Avrupa'nın önde gelen turizm hareketlerinden biri haline getirildiğini ve bölge turizminin hızla ilerlediğini ifade etti.