Ankara-Zonguldak hattı arasında sefer düzenleyecek olan Karaelmas Turizm Ekspresi 12 Nisan’da ilk seferini yapmaya hazırlanıyor.

Doğu Ekspresi’nden sonra Türkiye’nin ikinci göz bebeği olmaya hazırlanan Karaelmas Ekspresi ile ilgili Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de katılım sağladığı toplantı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan öncülüğünde Ankara’da yapıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, TÜRSAB Batı Karadeniz Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Urgancıoğlu ile birlikte, Dünya Miras Kenti Safranbolu’nun merkezinde yer alacağı ve Batı Karadeniz turizminin bir bütün haline gelmesine büyük etkisi olacak Karaelmas Ekspresi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan öncülüğünde Ankara’da düzenlenen toplantıya katılım sağladı.  Düzenlenen toplantıda Ankara-Zonguldak hattı arasında sefer yapması planlanan trenin Karaelmas Ekspresi adıyla turizm rotaları oluşturuldu. Safranbolu odağında Batı Karadeniz Turizminin bir bütün olarak görülmesi ve konaklamalı turizmin gelişmesi noktasında girişimleri olan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve TÜRSAB Batı Karadeniz Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Urgancıoğlu düzenlenen toplantıda Safranbolu ile ilgili detayları Bakan Yardımcısı Alparslan’a aktardı. Toplantı sonunda Ankara - Zonguldak arasında turistik gezi amaçlı sefer düzenleyecek olan Karaelmas Ekspresi’nin 12 Nisan’da ilk seferini gerçekleştirmesi belirlendi. Ramazan Bayramının 3. günü Ankara’dan yola çıkarak ilk seferini yapacak olan Karaelmas Ekspresinin rotası ve konaklama alanları şu şekilde oluştu; Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar (Hadriana Polis Antik Kenti), Yenice, Safranbolu (iki gece konaklama), Filyos, Bartın, Amasra ve Zonguldak.

“Safranbolu Belediyesi olarak Karaelmas Turizm Ekspresi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya ve gerekli tüm desteği vermeye hazırız’’

Toplantıda konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şunları söyledi: “ Safranbolu’da turizm çeşitliliğinin artması ve nitelikli turistin Dünya Miras Kentimize gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bugün Sayın Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alparslan öncülüğünde Ankara’da düzenlenen toplantıya turizmin gelişmesi anlamında birlikte birçok çalışma yaptığımız ve ürettiği projeler sayesinde Safranbolu turizmine birçok katkısı bulunan SAFTİD Başkanı ve TÜRSAB Batı Karadeniz Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Urgancıoğlu ile birlikte katılım sağladık. Ankara- Zonguldak arasında 12 Nisan’da  ilk seferini düzenleyecek ve Safranbolu’da Karaelmas Ekspresi ile gelen misafirlerimizi iki gece konaklatma imkanı bulacağız. Safranbolu Belediyesi olarak gereken tüm desteğimizi vereceğiz. Turizmin Batı Karadeniz illeri ile bir bütün haline gelmesini sağlayacak proje Safranbolu’ya ve bölgemize hayırlı olsun.”