Yerel seçimlerin kendisini hissettirmeye başladığı şu günlerde aday adayları da bir bir ortaya çıkıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlerde hangi partiden kimlerin belediye başkanı adayı olacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

Geçtiğimiz 2019 yılındaki yerel seçimlerde Ovacık ve Eflani dışında hiç bir belediye başkanlığını kazanamayan Ak Parti Karabük merkez ve ilçelerde kazanabilecekleri adayı tespit edebilmek için ince eleyip sık dokuyacak.

7 Ekim'de yapılacak genel merkez kongresinin ardından aday adaylarının kabul edilmeye başlanabileceği de konuşulan Ak Parti camiasında şimdiden isimler ortaya çıkmaya başladı.

Turizm'in başkenti Safranbolu'da da Ak Parti'nin Belediye Başkan adayı hangi ismin olacağı çeşitli mecralarda dillendirilmeye çalışılıyor. Bir çok ismin yanında Karabük Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu'da konuşulanlar arasında. Bazı Ak Partililer, Bayan bir belediye başkanını daha güçlü bir bayan aday ile yenebiliriz. Saime hanım yıllardır kadın kolları başkanlığını yürütüyor. Karabük genelinde özellikle kadın seçmen üzerinde etkin. Üstelik kendiside Safranbolu doğumlu. Adaylık konusunda değerlendirmeye mutlaka alınmalı şeklinde fikirlerini beyan ediyorlar.

İSTİFA EDECEK Mİ?

Öte yandan geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde de aday adayı olan Saime Öksüzoğlu'nun Safranbolu Belediye Başkan adaylığı için partideki görevinden istifa edip etmeyeceği henüz netlik kazanmadı. Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Karabük İl Yönetiminin istifalarını alan Karabük Koordinatörünün Belediye Başkan Adayı, İl genel meclis veya Belediye meclis üyesi adaylığı yapacakların istifa etmeleri gerektiğini hatırlattığı ifade ediliyor.