Kısa süren hırsızlık olayında şahsın yakayı ele verdiği yer trajikomik oldu. Olayla ilgili detaylar mağdur ve ekipler tarafından paylaşıldı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde park halindeki otomobili çalan şüpheli, 6 saat sonra emniyet güçleri tarafından yakalandı.

OLAYIN YAŞANDIĞI YER YENİ MAHALLE

Hırsızlık olayı, Safranbolu ilçesinin Yeni Mahalle bölgesinde meydana geldi. Babasına misafirliğe giden Bilal Duman, otomobilini dışarıda uygun bir yere park etti. Ancak misafirlikten evine dönmek için dışarıya çıktığında aracı yerinde göremedi.

Arabasını yerinde göremeyen Bilal Duman, hemen polisi arayarak aracının çalındığını ihbarını yaptı. Bunun üzerine ekipler, harekete geçti.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) incelendi. Ekipler, aracın Kastamonu yönüne gittiğini belirledikten sonra sürücünün peşine düştü.

ŞAHIS OTOSTOP ÇEKERKEN YAKALANDI

Ekipler, Yazıköy köyü kavşağı mevkiinde terk edilmiş olarak bir araç buldu. Aracın Bilal Duman’a ait olduğu tespit edildi.

Emniyet güçleri şüpheliyi ise, aracın yine yakınında buldu. Otomobilin yaklaşık 50 metre uzağında olayın şüphelisi M.G.’yi otostop çekerken yakalandı. Otomobildeki bir çift bot ve tamir bakım seti çantasını alan M.G., polisler tarafından gözaltına alındı. Otomobil, parmak izi çalışmasının ardından sahibine teslim edildi.

Araç sahibi Bilal Duman, yaşanan olayla ilgili şaşkın bir ifade verdi. Mağdur Bilal Duman,

Hemen polise haber verdim. Akşamdan beri arıyorduk. Şahsın aracımda Karabük Safranbolu arasında gezdiğini tespit ettiler. Allah razı olsun emniyet birimlerimiz aracı buldu.