Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Alibaba Anaokulu'nda Digital-Preschools Projesi çerçevesinde Safranbolu'nun tanıtımı yapıldı.

Karabük Üniversitesi önceliğinde başlatılan Avrupa Birliği (AB) Projesi "Dijital Anaokulu (Digital Pre-School)" projesi çerçevesinde Alibaba Anaokulu'nda Slovenya, Letonya ve Estonya ülkelerinden okul öncesi eğitim kurum müdürleri ve öğretmenlerinin katılımlarıyla okulların ve Safranbolu'nun tanıtım gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu ve Şube Müdürü İhsan Parlak'ın katıldığı tanıtım toplantısında misafir öğrenciler ve Alibaba Anaokulu'nun öğrencileriyle ebru sanatı çalışması yapıldı ve oyunlar sergilendi. Proje ile ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Odabaşoğlu, "Günümüz bilgi çağında dijital teknolojilerin eğitimde kullanılması birçok açıdan avantaj sağlamaktadır. Bu projemiz ile okul öncesi dönem öğrencilerimizin 50 farklı kategoride renkler, sayılar, teknoloji gibi konularda oyunlar oynayarak öğrenmesi hedefleniyor. Oyunlar ve hikayeler ile öğrencilerimizin öz güvenlerinin desteklenmesi, mutlu birer birey olmaları hedeflenmektedir. Geleneksel eğitim anlayışının yanında yeni öğrenme ortamlarıyla öğrencilerimiz için daha etkin bir öğrenme sağlanmaktadır" dedi.