Safranbolu Belediyesi Aktif Yaş Alma Merkezi üyeleri, düzenlenen Türk Halk Müziği konseri ve halk oyunları gösterisiyle sanat dolu bir geceye imza attı. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte izleyiciler, müzik ve dans eşliğinde unutulmaz anlar yaşadı.
Sanat ve Müziğin Buluştuğu Gece
Program, Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gecede, Şef Ömer Günday yönetimindeki Aktif Yaş Alma Merkezi Kadın Korosu, Anadolu’nun sevilen türkülerini başarıyla seslendirdi. Koronun performansı izleyicilerden büyük alkış alırken, Arzu Tan ve Selda Dıravacı öncülüğünde sahnelenen halk oyunları gösterisi geceye renk kattı.
Başkan Köse’den Sosyal Belediyecilik Vurgusu
Salonun tamamen dolduğu etkinlikte, izleyiciler türküler ve yöresel danslarla coşkulu anlar yaşadı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Elif Köse, merkezin kuruluş sürecine değinerek önemli mesajlar verdi. Köse, projenin Birtan Kıcırdar tarafından sunulmasıyla hayata geçtiğini belirterek, “20 kişiyle başladığımız bu yolculukta bugün 200 üyeye ulaşmak büyük bir gurur” dedi.
Konuşmasının ardından projeye katkı sunan Pınar İnceer, Mert Canayaz ve Çağla Akyıldız Şengün sahneye davet edilerek teşekkür edildi.
Duygusal Anlar Geceye Damga Vurdu
Gece boyunca sahnede sergilenen performanslar kadar duygusal anlar da dikkat çekti. Bir kadın üyenin türkü performansının ardından eşinin sahne önüne gelerek kendisini sarılarak tebrik etmesi salonda uzun süre alkışlandı. Bir başka üyenin torunuyla birlikte sahne alması ise izleyenlere hem keyifli hem de duygusal anlar yaşattı.
Alkışların hiç eksik olmadığı etkinlik, katılımcılardan tam not alırken, Aktif Yaş Alma Merkezi üyeleri kendilerine bu imkânı sunan belediye yönetimine ve eğitmenlere teşekkür etti.




