Safranbolu'da oturan F.E. isimli vatandaş, kendisini polis olarak tanıtan şahısların telefonla arayarak kimlik bilgilerinin kopyalandığını ve suç örgütleriyle ilişkilendirildiğini iddia etmeleri sonucunda dolandırılmaktan kıl payıyla kurtuldu.

F.E., polis olduklarını söyleyen kişilerin, korku ve panik yaratıcı ifadelerle evinde bulunan altınları bozdurarak parayı kendilerine göndermesini istediklerini beyan etti. Ancak F.E. durumu şüpheli buldu ve vakit kaybetmeden polis ekiplerine haber verdi. İl merkezinde faaliyet gösteren bankalar ve görevliler tarafından titizlikle taranan durum, F.E.'nin evindeki altınları bozdurmak suretiyle dolandırıcıların talep ettiği 127.000 ₺'yi kendisine göndermek üzereyken engellendi.

Polis ekipleri tarafından yapılan mülakatta, F.E. dolandırıcıların polis olarak kendilerini tanıttığını belirterek, bu kişilerin kimlik bilgilerini kopyalayarak suç örgütleriyle ilişkilendirmeye çalıştıklarını ifade etti. Dolandırıcıların planını bozan polis ekipleri, F.E.'ye yardımcı olarak bozdurulan altınları geri almasını sağladı.

F.E., polis ekiplerine teşekkür ederek herhangi bir müracaatının olmayacağını söyledi. Ayrıca, dolandırıcılık konularıyla ilgili bilgilendirilen vatandaş, olayın ardından daha dikkatli olacağını belirtti. 

Editör: Eda Dorucan