Safranbolu Belediyesi, Safranbolu Halkının ekonomisine olumlu yönde etki edecek çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Aslanlar mevkiinde kurulacak halk ekmek fabrikası öncesi Safranbolu halkının sunulacak hizmetten bir an önce faydalanmasını sağlayan Safranbolu Belediyesi 210 gram ekmek 4 TL’den, 300 gram Ramazan pidesi ise 8.5 TL’den satışa sunmaya başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin daha önce müjdesini verdiği halk ekmek projesi Safranbolu halkının hizmetine sunuldu. Başkan Köse Aslanlar mevkiinde bulunan Safranbolu Belediyesi hayır çarşısının Emek Mahallesi’ne taşınma süreci ile birlikte boşalan alana  halk ekmek fabrikası yapılacağını açıklamıştı. Fakat alanda Enerji firmasına ait trafonun bulunması sebebi ve trafonun bir müddet sonra kalkacak olmasıyla birlikte fabrika kurulumu zaman alıyor. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin öncülüğünde çalışmalarını hızlandıran Safranbolu Belediyesi, Safranbolu’da yer alan 4 ayrı ekmek fırını yetkilisi ile yaptığı anlaşmalar doğrultusunda halk ekmek satışına başladı. Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı ve Çankaya Parkı’nda yer alan halkın bakkalında fırınlardan alınan ekmekler satışa sunuluyor. Ramazan Ayı olması dolayısı ile pide satışı da yapılan her iki noktada vatandaşlar haberi alır almaz yoğunluk oluşturdu. 210 gram ekmek 4 TL’den, 300 gram Ramazan pidesi ise 8.5 TL’den her iki noktada da 10.30- 18.30 saatleri arasında halka buluşturuluyor. 

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanına gelerek bir süre vatandaşa halk ekmek satışı yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şu ifadeleri kullandı; “Halk ekmeği projesiyle ekonomik olarak dezavantajlı durumda olan vatandaşlarımıza destek olmayı amaçlıyoruz. Safranbolu’nun kültürel değerlerine uygun bir şekilde Aslanlar mevkiinde açacağımız fabrika ile halk ekmeği, şehrimizin her köşesine ulaşacak. Fabrikamız açılmadan önce de Safranbolu’da çok uygun fiyata anlaştığımız fırın işletmeleri ile Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda yer alan büfemizde ve halkın bakkalında 210 gram ekmeği 4 TL’den satışa sunduk. Halkımızın gönlü rahat olsun bundan sonra Safranbolumuzun halk ekmeği var. Hayırlı uğurlu olsun.”

Misak-ı Milli Demokrasi meydanı Halk Ekmek büfesi ve Çankaya Parkı halkın bakkalında yapılan ekmek satışından duyduğu memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ; “ Fırınımız da açıldığında çok güzel olacak, iyi ki böyle bir hizmet yapıldı, Elif Başkan’a çok teşekkür ederiz, artık bizim de halk ekmeğimiz var” ifadelerini kullandı.