Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği’nin (SAFTİD) kuruluşunun 20. yılı kutlandı.

SAFTİD Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder ve yönetim kurulu tarafından düzenlenen programa; Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük İl Gençli ve Spor Müdürü Coşkun Güven, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner, Safranbolu Şoförler ve otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Deniz ve turizmciler katıldı.

Belediye Başkanı Köse, programda yaptığı konuşmada, SAFTİD’in Safranbolu turizmine büyük katkı sağladığını belirtti. SAFTİD’in kıymetli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Başkan Köse, “Kentlerde sivil toplum örgütleri, dernekler hep vardır, o kentin dinamikleri hangi sektör üzerine gelişmişse o dernek biraz daha ön plandadır. Biz bir turizm kentindeyiz, elbette ki burada Turizm İşletmecileri Derneğinin daha aktif ve ön planda olması beklenir. Belki 20 yılda son 3 yıldaki kadar aktif olmasa da 20 yıl önce bu derneğin kurulmasına katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Aslında Safranbolu’da turizmin başladığı yıllara bakarak kurulduğu yıl arasında da çok fark var. Çok geç kurulmuş, o nedenle de kıymetli. Bu kent için sizler değerlisiniz. Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği yönetimindeki arkadaşlar da bu sektör de önemli noktada olan kendi işlerinde başarılı olan arkadaşlar. Onların Safranbolu turizmine katkısı garipsenemez. Özellikle kamu kuruluşlarıyla, belediye ile yerel yönetimle sıkı ilişkiler içerisinde. Bu kentin turizminin bir adım daha ileri gitmesi için verdikleri çabayı takdir ediyorum.” dedi.

Dernek Başkanı Ergüder de kuruluş yıldönümünün kutlu olmasını dilerken, yönetim kuruluyla birlikte 3 yıldır Safranbolu turizmi için çalıştıklarını belirtti.

Ergüder, kurucu üyelere plaket takdim etti.