2024 Yılında yapılacak yerel seçimlere aylar kala Ak Parti yeniden yapılanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Karabük il koordinatörü Mustafa Kaplan kente gelerek il yönetim kurulu üyelerinin istifalarını almıştı. İl Başkanı Ferhat Salt'ın durumunun ne olacağı bir kaç gündür merakla bekleniyordu. Belirsizliğe açıklama Karabük İl Teşkilatından geldi. Yapılan yazılı açıklamada Ak Parti Genel Merkezi'nce mevcut il başkanı Ferhat Salt'a yeniden yönetim oluşturması için yetki verildiği ifade edildi.

ELEŞTİRİLER OLUŞMUŞTU!

Geçtiğimiz 14 Mayıs genel seçimlerinde, bir önceki seçimlerde alınan 83 bin oyun 60 bine düşmesi ve ikinci milletvekilinin kıl payı kazanılması nedeniyle istifaları alınan il yönetimi ciddi eleştirilere muhatap olmuştu. Bir önceki belediye seçimlerinde de görevde olan önceki il yönetiminin merkez dahil 5 Belediyeyi kaybetmesi ve sadece Eflani ve Ovacık gibi iki küçük ilçe ile yetinmesi 31 Mart yerel seçimleri için kara kara düşündürüyordu.

GENEL MERKEZ ÇAREYİ YÖNETİMİN İSTİFALARINI ALMAKTA BULMUŞTU!

Milletvekili seçimleri sırasında oluşan ve seçim sonrasında iyice ortaya çıkan Ak Parti tabanındaki hoşnutsuzluk Genel Merkez'e ulaşmıştı. Türkiye Genelinde en fazla oy kaybeden üçüncü il olması da dikkatlerden kaçmayınca il kongre süreci işaret edilmişti. Ancak İl kongrelerinin yerel seçimler sonrasında yapılmasına karar verilmesi sonrası Karabük İl Yönetim Kurulu üyelerinin istifaları istendi. il Başkanı Ferhat Salt'da değişecek mi yoksa zaten bir kaç ay önce İsmail Altınöz'ün yerine atanması nedeni ile devam mı edilir beklentisi, devam kararı ile  açıklığa kavuştu.

SALT ATEŞTEN GÖMLEK GİYDİ

Ak Parti Genel Merkezi'nin Ferhat Salt'ı il yönetimini oluşturmak üzere yeniden görevlendirmesinin ardından gözler oluşacak yönetime çevrildi. 7 Ay sonra yapılacak yerel seçimlerde merkez il belediyesinin yanısıra 5 ilçe ve bir belde belediye başkanlıklarını kazanılabilmesi çok büyük önem taşıyor. Bu yüzden oluşacak il yönetim kuruluda son derece önemli olacak. Özgül ağırlığı olan, çevresinde sevilen sayılan, hatır gönül bilen, kitleleri arkasında sürükleyebilecek, kendi tabanını tutmanın yanında diğer partilerden oy toplayabilecek, güçlü isimlerden oluşması bekleniyor.

Hem güçlü bir yönetim oluşturmak hem de yerel seçimlerde başta Karabük İl Belediye Başkanlığı olmak üzere ilçe belediye başkanlıklarını almak gibi bir sorumluluğun altına giren Ferhat Salt adeta ateşten gömlek giydi.  Siyasi geleceği de oluşturacağı il kadrosuna ve 7 ay sonraki yerel seçimlerin sonuçlarına bağlı olan Salt'ın il yönetimini kimlerden oluşturacağı Ak Parti tabanında merakla beklenmeye başlandı. Zira yerel seçimlerdeki olası başarısızlık seçim sonrası yapılacak il kongrelerinde oluşacak yönetiminin ömrünün kısa olmasına yol açabilecek.

Öte yandan parti tabanındaki bir çok isim başta teşkilat başkanlığı olmak üzere bir çok ismin yenilenmesi gerektiğini, küskünlükleri, kırgınlıkları giderecek, derleyip toparlayabilecek, her kesim ile ilişkileri iyi, partiden güç alma yerine partiye güç verebilen, partideki yetkilerine kamu kurumlarında kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalışmayan, yönetim kurulu, teşkilat başkanı ve il başkan yardımcılığı kadrosu beklentisi öne çıktı.