AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Samet Sarıtaş Derin TV ekranlarında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarıtaş, "Son günlerde şovanist tavırlar içine giriyorlar ben bundan hicap duyuyorum" dedi.

Ülkücülük hiç bir şekilde siyasete meze edilemez diyen Sarıtaş, "Bugün ülkücülük kavramını kim siyasete meze ederse etsin bunu yerel bazda söylüyorum karşısında beni bulur. Teşkilatta yetişmiş arkadaşlarımla oturup konuşuyoruz. Biz iç içeyiz biz bir aileyiz. Ülkücülük bir yaşam biçimidir. Bir ülkücüler vardır, bir de ülkücülükten geçinenler vardır. Bir de ülkücü geçinenler vardır. Samimi ülkücüleri tenzih ediyorum. Sakın başka bir noktaya çekmesin kimse." dedi. 

Sarıtaş konuşmasına, "Burada bizim liderlerimiz var. Biri Sayın Devlet Bahçeli, diğeri Genel Başkanımız Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bir ittifak ruhundan bahsediyorum. İkisi kol kola girdi yürek yüreğe. Tabiri caizse ikisi dünyaya ayar çekiyorlar. İdealizm budur. Ülkücülük budur. Ben bugün Adalet ve Kalkınma Partisindeyim ittifakın paydaşı olan bir partideyim. Memleketimize hizmet edebilmek noktasında buradayım. Şöyle diyor 'Gittiği yerde de ülkücü yemini yapar!' Evet yaparım. Rahmetli Başbuğun söyledediği gibi ülkücüler bir deliler topluluğudur. 

Aklınıza esince veya sıkışınca ülkücülüğü kullanamazsınız, ülkücülüğümüzü ölçüp biçip tartamazsınız bunun bedeli ağır olur.  Bunu kavga ya da kaos olsun diye söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Biz 15 Temmuz'dan sonra ülkücü olmadık. Ülkücülüğün bir diğer tarifi de had bilmektir. Herkes haddini hududunu bilsin ülkücülüğü asla ve kat'a böyle siyasi çekişmelere popülist siyasete şovanist hareketlere meze yapmasın." şeklinde devam etti.

Programın tamamını YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz;

Editör: Haber Merkezi