Başak Cengiz cinayeti ülke genelinde gündem oldu. Karabük Üniversitesi mezunu Başak Cengiz samuray kılıçlı saldırıda hayatını kaybetti. İstanbul'da gerçekleşen olayda hiç tanımadığı bir kişi tarafından saldırıya uğrayan genç mimar kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Ülkemizde kadın cinayetleri durmak bilmiyor. Yaşanan onca cinayete bir yenisi de Ankara'da eklendi. KBÜ Safranbolu Mimarlık Fakültesi mezunu Başak Cengiz hiç tanımadığı bir kişi tarafından yaşanan tartışmanın ardından saldırıya uğradı. 9 Kasım Salı günü Ataşehir'de lüks bir sitede tek başına yaşayan Göktuğ Boz, sokakta karşılaştığı ve hiç tanımadığı KBÜ Mimarlık Fakültesi mezunu mimar  Cengiz'e (28) samuray kılıcıyla saldırarak ağır yaraladı.
Uğradığı saldırı sonucu ağır yaralanan genç kadın kanlar içinde yere yığıldı. Yaralı kadın, Ataşehir'de özel bir hastaneye kaldırı k tedavi altına alındı. Cengiz, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Cinayet zanlısı Göktuğ Boz ise Ataşehir Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen zanlı, Ataşehir Örnek Polis Merkezi'ne getirildi. Zanlı daha sonra sorgulanmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube'ye götürüldü.
Hayatını kaybeden KBÜ Mezunu genç mimarın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Başak Cengiz'in mimar ve nişanlı olduğu, bir aylık eğitim için Ankara'dan geldiği öğrenildi.
Öte yandan talihsiz kadının bir aylık süre için Ankara'dan İstanbul'a gittiği öğrenildi. Bir bankanın proje çizimi için İstanbul'a gittiği ifade edilen Başak Cengiz'in pazar günü Ankara'ya geri döneceği bilgisine ulaşıldı.

"Saldırganın İfadesi Pes Dedirtti"

28 yaşındaki genç mimarı samuray kılıcı ile katleden Göktuğ Boz'un ifadesi ise akıl durgunluk getirdi. Saldırganın ifadesinde "O gün insan avına çıkmıştım. Canım bir insan öldürmek istiyordu. Ve o an Başak Cengiz'e denk geldim. Takip ettim ve daha sonra da onu öldürdüm" şeklinde konuştuğu ileri sürüldü. Bununla beraber saldırganın aklı dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülürken evinde yapılan aramalarda ise duvarında "Saldıran tartışan insanları öldür." notunun yer aldığı bilgisine ulaşıldı.

KBÜ'den Acı Olayla İlgili Açıklama Yapıldı

Karabük Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

"Üniversitemiz Mimarlık Bölümü 2018 yılı mezunu Başak Cengiz'in vahşice hayattan koparıldığını derin bir üzüntüyle öğrendik. Kıymetli öğrencimize Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz."

"Genç Mimar İçin Sosyal Medyadan Tepki Yağıyor"

Öte yandan yaşanan vahşi olay sosyal medyada gündem oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı Cengiz'in uğradığı saldırıya tepki gösterirken, hain saldırıyı yapanın yanına kar kalmamasını istedi. Karabük Üniversitesinden mezun olan Başak Cengiz için binlerce sosyal medya kullanıcı adalet istiyor.

Genç Mimat Genç Mimat Başak Cengiz Başak Cengiz Genç Mimat Başak Cengiz Genç Mimat