Hava sıcaklıkları son yılların rekorunu kırarken evlerinde bunalanlar akşamları kendilerini dışarıya atıyor. Hem serin bir yer hemde eğlenebilecekleri yer arayanlar soluğu Safranbolu eskiçarşıda alıyor. 

Dünya miras kenti Safranbolu deniz sezonunun revaşta olmasına rağmen yaz aylarının şu günlerinde yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Özellikle hafta sonu yerli turistler tarihi dokuyu görebilmek için akın ediyor.

Yaz aylarının en sıcak zamanlarını yaşadığımız şu günlerde ise turistlerin yanısıra Karabük merkez ve ilçelerinden de vatandaşlar Safranbolu'ya akın ediyor. Nispeten serin havası ile tarihi dokuyu birleştirmek isteyenler özellikle akşamları soluğu tarihi Safranbolu eskiçarşıda atıyor.

Eskiçarşıda bulunan Saraçağlu Kahve Evi ise tam bir uğrak yeri haline gelmiş durumda. Serin ve havadar açıkhava mekanı kahve keyfi ile birleştirirken her akşam canlı müzik ise mekanı vazgeçilmez ilgi odağı haline getiriyor. Yer bulmak nerede ise imkansız. Birçok vatandaş çareyi gündüzden randevu almakta bulmuş durumda.

Öte yandan Saraçoğlu Kahve Evine olan ilgiden eski çarşı esnafı da son derece memnun. Zira vatandaşların mekana yoğun talebi yanında bir çok diğer dükkanlardan da alışveriş yapmalarına sebep oluyor.

Bazı esnaflar bu mekan özellikle akşamları adeta eski çarşıyı canlandırıp ayakta tutuyor şeklinde yorum yapıyorlar.