İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karabük Kartaltepe İlkokulu öğretmen ve öğrencileri "Sıfır Atık Kütüphanesi" projesinin açılış törenini gerçekleştirdi.

Törende kullanılmayan sıralar, kapılar, motor parçaları, lastikler, bilgisayar kasaları, kablo ve kablo makaralar gibi malzemeler geri dönüştürüldü.

Törene Vali Fuat Gürel, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Güven, Kartaltepe Mahallesi Muhtarı Bülent Demircan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Fuat Gürel, Sıfır Atık Kütüphanesi'nin açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesti. Gürel, kullanılmayan malzemelerden oluşturulan kütüphaneyi gezerek öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğine katıldı.

Vali Gürel, "Okullarımızda çok güzel işler başarıyoruz. Geri dönüşümden oluşan kütüphanemizi çocuklarımızın istifadesine açıyoruz. İlimiz genelinde kütüphanesiz okulumuz bulunmuyor. Ancak burada açtığımız kütüphanenin bir farkı var. Bu kütüphane geri dönüşüm malzemelerinden yapıldı. Atık malzemelerin değerlendirilmesi noktasında bir ışık olabilecek bir proje. Projeyi hayata geçiren İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibini, okul müdürümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Sıfır Atık Kütüphanesi okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Proje kapsamında, Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından 50 adet Kedi Evi üretimi gerçekleştirildi. Projede atık o k bulunan ve ömrünü tamamlamış masa, dolap ve tahtalar kullanıldı.

Üretilen kedi evleri gönüllü öğretmen ve öğrenciler tarafından rengarenk boyandı. Düzenlenen tören ile yeni ev sahiplerine teslim edilmişti.

Okulların bahçelerine, sosyal yaşam merkezlerine, park ve mahallelerin çeşitli yerlerine "sıfır atık" projesi kapsamında üretilen el emeği göz nuru kedi evleri yerleştirildi.