"Türkiye Yüzyılı için harekete geç SOSYALFEST ile gelişime öncülük et" sloganıyla Karabük Üniversitesinde (KBÜ) Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivalinin (SOSYALFEST) Dış Paydaşlar Toplantısı gerçekleştirildi.

KBÜ Senato Toplantı Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, SOSYALFEST'in yarışma ve festival şeklinde iki kategoride gerçekleştirileceğini belirtti.
Yarışmalarda üniversite kategorisi, lise kategorisi ve ortaokul kategorisi olduğunu aktaran Kırışık, "İkinci alanda ise festival boyutumuz var. Festival boyutunda da alan etkinlikleri, ürün tanıtımları, sosyal model tanıtımları gibi çok çeşitli alanlarda etkinlik yaparak insanların sosyal modelin ne olduğunu anlamasına, sosyal model üretmenin önemine ve kurumların ürettikleri sosyal modellerin tanıtılmasına, yerel üretilen sosyal modellerin, kültürel değerlerin, sanatsal, gastronomi gibi farklı alanlardaki modellerin tanıtılmasına hizmet edecek çok kapsamlı bir festival süreci planlıyoruz” dedi.
"Türkiye Yüzyılı İçin Harekete Geç, SOSYALFEST ile Gelişime Öncülük Et" sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Rektör Kırışık, "Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği son derece önemli bir hedef 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuna biz de Sosyal Bilimler Festivali ile katkı sunmak istiyoruz. Çünkü sosyal bilimler alanında yapılacak çok iş, geliştirilecek çok sayıda alan bulunmaktadır. Bu alanlara hizmet edecek modeller tasarlanmasını, geliştirilmesini, SOSYALFEST'in Türkiye çapında kültür haline gelmesini hedefliyoruz. Hepinizin desteğine, katkısına ihtiyacımız var. Biz üniversite olarak tek yola çıkmak istemiyoruz" diye konuştu.

Karabük Baro Başkanı Emrah Köklü de SOSYALFEST'in Barolarla iş birliği içerisinde yürütülmesi için birlikte yapılacak bir toplantıda bunun tanıtımı noktasında yardımcı olacaklarını belirtti.
Toplantıda diğer katılımcılarda konuşma yapılırken, dış paydaşlar toplantısı değerlendirmelerin ardından sona erdi.