Karabük Üniversitesi (KBÜ) bünyesinde enerji alanında yapılan çalışmaları değerlendirmek ve gelecek projeleri planlamak amacıyla “Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Toplantısı” düzenlendi.

KBÜ Senato Toplantı Odası’nda düzenlenen toplantıya, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Kayfeci ile birlikte enerji alanında çalışma yapan akademisyenler katıldı.

Toplantı, üniversitenin enerji alanında yürüttüğü çalışmaları değerlendirmek, güncel gelişmeleri ele almak ve gelecek projeleri planlamak amacıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları, enerji politikaları ve çevre dostu enerji uygulamaları gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Enerji alanındaki araştırmaların üniversite için büyük önem taşıdığını vurgulayan KBÜ Rektörü Kırışık, Karabük Üniversitesinin enerji alanında ulusal ve uluslararası düzeyde daha da etkin bir rol oynamayı hedeflediğini belirtti. Farklı disiplinlerden bir araya gelen akademisyenlerin yeni fikirlerin ortaya çıkmasına ve iş birliklerinin gelişmesine imkan sağladığını dile getiren Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin enerji alanında yapılan çalışmalara ivme kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi.