Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından ülke genelinde çevrimiçi o k Liselere Geçiş Deneme Sınavı düzenlendi. Türkiye geneli yapılan sınava toplamda 11 bin kişi katılım sağlarken Karabük'ten LGS deneme sınavına 55 kişi katıldı. "Bilgi Ocakta" eğitim portalı üzerinden ülke genelinde yapılan deneme sınavında 11 bin 337 öğrenci ter döktü. Çevrimiçi o k düzenlenen sınava ilimizde 55 öğrenci katılırken sınava Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden yoğun katılım olduğu ifade edildi.

Ocaktan yapılan açıklamaya göre, 15 Ocak Cumartesi saat 19.00'da  gerçekleştirilen sınava 5 bin 794’ü erkek, 5 bin 543’ü kız olmak üzere 11 bin 337 öğrenci katıldı. Sınavda, Yalova’dan Poyraz Savaş birinci, İstanbul’dan İdil Bike Çolak ikinci, Siirt’ten Fatih Akkaya ise üçüncü oldu.

Ödüllü sınavda dereceye giren öğrencilerden birinciye; Odak2023 + Ocaktabul + Kitap Seti, ikinciye; Odak2023 + Kitap Seti, üçüncüye ise Kitap Seti hediye edilecek.

"Ülkü Ocakları O k Faaliyetlerimize Devam Edeceğiz"

Ülke geneli yapılan sınavla ilgili açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Karabük İl Başkanı Ahmet Burak Kara dereceye giren öğrencileri tebrik ederek eğitim hayatlarında başarılar diledi. Ahmet Burak Kara açıklamasının devamında; "Daha önce dediğimiz gibi Ülkü Ocakları o k sosyal, kültürel çalışmalarımızın yanı sıra öğrencilerimizin geleceği ile yakından ilgilenmeye gayret ediyoruz. Öğrencilerimizin eğitimine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için Ülkücü kardeşlerimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Karabük Ülkü Ocakları o k Karabük'ten katılım sağlayan arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu katılımın ilerleyen günlerde daha da artacağına inanıyorum. Bu vesile ile Karabük'te ve ülke genelinde eğitim hayatına devam eden ülkücü kardeşlerime eğitim hayatlarında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.