Karabük Demir Çelik Fabrikalarının özelleşmesinin ardından Kardemir A.Ş olurken çalışanlar arasında da bir vakıf kurulmuştu. Kuruluşunda çalışanlar en az 100 er lot hisse vermiş ve üyelik aidatı ödemeye başlamıştı.

Ancak zaman içerisinde emeklilik, işten ayrılma, isteğe bağlı o k vakıftan ayrılma gibi sebeplerle kurulan Kardemir Çalışanlar Vakfı üyeliğinden ayrılmalar olmuştu.

Geçtiğimiz aylarda Kardemir Çalışanlar Vakfı fesih o k tasfiye sürecine girmişti. Oluşturan bilirkişi tasfiye sürecini tamamlayarak halen üyeliği devam edenlere haklarını dağıtmaya başladı.

25 TRİLYON LİRA DAĞITIM

Edindiğimiz bilgilere göre, Kardemir Çalışanlar Vakfına aktif olduğu dönemde çeşitli oranda üyelik aidatları ödeniyordu. En yüksekten ödeme yapan çalışan dün itibariyle 5.750 TL ödendi. Bu tutar geçmişte ödenen aidatı az olan biraz daha düşük ödendi. Toplam dağıtılan para ise 7 milyon 524 bin lira.

Öte yandan üye başına ortalama Kardemir A Hissesi o k ta 7 bin lot hisse dağıtımı pazartesi günü yapılacak.  Toplam da ise 8 milyon 368 bin lot hisse dağıtılmış olacak.

Kapanan Kardemir Çalışanlar Vakfı’nın bu dağıtımlar ile birlikte bu günkü değeri ile ve eski para ile toplam 25 Trilyon lira dağıtmış olacak.