Karabük Valisi Fuat Gürel Mayıs Ayı İl Genel Meclisi toplantısına katıldı. Vali Fuat Gürel yaptığı konuşma da geçtiğimiz aylarda yapılan seçimde İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Ahmet Sözen'i tebrik ederek eski başkan Hasan Yıldırım'a ise başkanlığı süresince yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Fuat Gürel İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi ile önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; İl Genel Meclisimiz aslında yerel parlamentodur, İl Genel Meclislerimiz, tüm İl genelinden Vatandaşlarımızın seçmesi hasebiyle çok özel bir yere sahiptir. Seçim o k düşünüldüğünde sizler Karabük’ü ve köylerini temsil ediyorsunuz, bu manada sizler bu çatı altında önemli görevler icra ediyorsunuz. İl Genel Meclisi üyelerimiz, ilçelerimizdeki, köylerimizdeki tüm sorunları bura getirip, takibinin yapılması, sonuca ulaştırılması ve hizmete dönüştürülmesi sürecinde baş aktörsünüz. Hizmetler Özel İdaremizle beraber yine İl Genel Meclisi üyelerimiz vasıtası ile yapılmaktadır.

"Köy Grup Yollarımız Olmak Üzere Güzel İşler Başardık"

Geride bıraktığımız 3 sene içerisinde özellikle asfalt hususunda çok güzel işler yaptığımızı ifade etmek istiyorum. Sıcak asfalt yapıyoruz, kaliteli asfalt yapıyoruz. Köy grup yollarımız olmak üzere güzel işler başardık, bu manada çok iyi gidiyoruz. Diğer birimlerimizin çalışmalarına baktığımızda da; içme suyu ile ilgili bir sorunumuz yok, orda da çok iyiyiz. Bazı ilçelerimizde su bulma konusunda yer altı yapısından dolayı zorlanıyoruz, bu sorunları da çözüme kavuşturmak için çalışmalarımız devam edecek. İl Özel İdaresi aynı zamanda diğer Kurumların yatırımlarını da takip eden bir Kurum. Özel İdare, sadece köylerle alakalı çalışmaları takip etmiyor. Sağlık, Milli Eğitim ve diğer kurumlar bazında baktığımız da çok büyük yatırımları takip ediyor. Diğer kurumların plan projelerini hazırlayan; ama aynı zamanda ödenekler geldiğinde onları ayarlayan bir kurum. Bu manada da çok devasa bir kurumuz aslında. Arka planda da çok büyük işler yapan bir kurumuz. Milletvekillerimiz sağ olsunlar, onlarda bizlere çok büyük destek veriyorlar. Milletvekillerimizin gerçekleştirdiği ziyaretlere bazen bende katılıyorum, gerçekten Karabük için, kurumlarımızın ihtiyaçları hususunda çok yoğun çaba sarf ediyorlar, on da teşekkür ediyoruz.

"Allah Devletimize Zeval Vermesin"

Geçirdiğimiz şu süreçte şükürler olsun yatırım o k; DSİ, Özel İdare, Milli Eğitim, Karayolları açısından bakıldığında verimli yıllar geçirdiğimizi söyleyebilirim. Allah, Devletimize zeval vermesin, yani bu Pandemi döneminde hem vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi hem ödeneklerin zamanında gelmesi gerçekten önemli bir şeydir. Bu manada da Allah devletimize zeval vermesin. Diye konuştu. Vali Fuat Gürel’in yaptığı açılış konuşmasının ardından Mayıs Ayı İl Genel Meclis Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.