Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü sebebi ile mesaj yayımladı.

Vali Yavuz mesajında, "10 Kasım 1938 günü ebediyete uğurladığımız, Cumhuriyetimizin banisi, büyük asker, devlet ve siyaset adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 85. ölüm yıl dönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anmaktayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletinin bağımsızlık azmine ve milli direniş ruhuna her daim inanmış, kurtuluş mücadelesinin hedeflerini bu kapsamda belirlemiştir.

En zor, en imkânsız anlarda dahi, milletimizin gücünden zerre kadar kuşkuya düşmemiş ve “Ya İstiklal Ya Ölüm!” nidasıyla, vatan savunmasının üçüncü bir seçeneğinin olamayacağını haykırmıştır.

Böylesi bir ruhla kazanılarak, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği 100. yılındaki Cumhuriyetimizi, iftiharla sahipleniyor ve gelecek nesillere koruyarak aktarma sorumluluğunun bilincinde olduğumuzu teyit ediyoruz.

Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Büyük Lider Atatürk’ün, bize çizdiği hedefe, milletçe birlik ve beraberlik içinde yürüyoruz.

10 Kasımları matem günü olarak değil, O’nu anlama ve eserlerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarma günü olarak anlamlandırıyoruz.

İstiklal Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin hafızasında daima yer alacak; omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve bağımsızlık mücadelemizin kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu vesileyle, ebediyete irtihalinin 85. yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arakadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı, gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz." dedi.