Rafet Vergili net olarak yeniden adaylığını henüz açıklamazken, aday olmaz ise ittifakın ortak adayı Niyazi Güneş hoca günün sohbeti oldu.

Cumhur ititfakının partileri Ak Parti ve MHP görüşmeleri tamamladıklarını açıklamakla birlikte hala daha kesin açıklamayı yapmadılar. En son yapılan 13. görüşme sonrası açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız görüşmelerin tamamlandığını basın mensuplarına açıklamıştı. Ancak hangi illerde ittifak var, hangi illerde ortak adaylar ile girilecek, hangi ilde hangi parti adayı olacak bu konuda net bir açıklama olmamıştı.

Son bir kaç gündür ulusal basında ve yerel basında farklı senaryolar ve farklı isimler gündemde tartışılmaya başlandı. Karabük'te her iki partinin de geçmişte olduğu gibi ayrı liste ile seçimlere gireceğini iddia eden de var, MHP'nin ısrarı üzerine ortak listede anlaşıldığı ve MHP'nin destekleneceğini iddia edende var.

Bu tartışmalar geçtiğimiz cuma günü Karabük Merkez Camii temel atma törenine de yansıdı. Önceki dönem milletvekili olmasına rağmen törende katkılarından dolayı kürsü konuşması verilen Niyazi Güneş dikkat çekmişti. Vatandaşların çoğunun Niyazi Hoca  diye hitap ettiği önceki dönem Karabük Milletvekili Niyazi Güneş temel atma töreni sonrası yoğun ilgi ile karşılaştı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ittifak yapan partilerden bir diğeri de Yeniden Refah Partisi idi. 

Niyazi Güneş'in Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıçı, Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer ve sonrasında MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, Kastamonu koordinatörü İsmail Altınöz ve bir çok siyasi isim ile hoş sohbetlerini gören vatandaşların "Rafet Başkan henüz adaylığını açıklamadı. Olup olmayacağı da tam olarak net değil. Acaba Vergili aday olmaz ise yerine ittifakın ortak adayı Niyazi Güneş mi olacak?" şeklinde günün dedikodusunu etmeyi ihmal etmediler.  Bilindiği gibi Niyazi Hoca olarakta sıkça anılan önceki dönem Karabük Milletvekili Niyazi Güneş'in gençlik yıllarında ülkü ocaklarında siyaset yaptığı hatta ocak başkanlığı yaptığı biliniyor.