Ak Parti Karabük İl Başkanlığı tarafından Karabük ile ilgili hem gelişmeleri değerlendirmek hem de bölgeye dair çalışmaları aktarmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Uzun süredir siyasi partilerin ilimizde gerçekleştirdikleri basın toplantılarına iştirak etmiyorduk. Ekip arkadaşlarımızdan birisi karantina da, diğeri eğitimde, bir diğeri de sağlık sorunları yaşayınca iş başa düştü. Ak Parti Karabük İl Başkanlığı’ndaki toplantıya katılım sağladık. Partiye emek vermiş/veren birçok dostun, arkadaşın ilgi ve alakası bizleri ziyadesi ile memnun etti. AK Parti İl Başkanı Sayın İsmail Altınöz, Karabük Milletvekilleri Sayın Cumhur Ünal ve Sayın Niyazi Güneş ile birlikte son dönemlerde Karabük ile ilgili Bakanlıklarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Karabük’te gündemde olan Kavşak konusunda gelinen nokta ile ilgili genel bir değerlendirme yaptılar. AK Parti İl Başkanı Sayın Altınöz ve milletvekilleri Sayın Ünal ve Sayın Güneş Karabük basınının sorularını da yanıtladılar. Bir meslektaşımız Eskipazar’da yapımı tamamlanan ancak temelindeki kayma sebebiyle kullanılamayan Devlet Hastanesinin son durumunu sordu. Bu soruyu tamamlarcasına bizim de aklımıza geldi. Millet adına, vatandaş adına, kıt kanaat ayakta durmaya çalışıp vergisini ödeyen esnaf adına soralım istedik. Brüt 3.577 lira alan ve ondan bile gelir vergisi ödeyen asgari ücretli adına soralım istedik. Sayın Vekilim, bu kamu ihalelerinin bir kanunu, inşaat yönetmeliği, uygunluğu, kontrolü vs elbette vardır. Yapımına karar verildiği günden itibaren denetlenmesi gereken ancak gelinen noktada bütün herkesin malumu olduğu temeli kayan bir Eskipazar Devlet Hastanesi var. Acaba herhangi bir soruşturma, araştırma gerçekleş midir? Açılmış bir dava vır mıdır? Hakkında yapılacak bir kovuşturma veya açılacak bir dava var mıdır?” Şeklinde soruverdik. Konuyu açan meslektaşımızda sorusu karşılığında tatmin olacağı bir cevap almamış ki Her seferinde böyle oluyor. Acaba denetimlerde bir eksiklik mi var diye ilave ediverdi.

HESAP MI SORULACAK? YAPANIN YANINA KAR MI KALACAK? Aman Allahım Sayın Cumhur Ünal vekilim ne cevap verdi dersiniz!

İlimizde ilk defa böyle bir şey ile karşı karşıya kaldık. Ben yirmi senedir siyasetin içindeyim. Tamamen Sağlık Bakanlığı tarafından ihale vs yaptırılan bir bina. Olağan üstü bir durum. Burada herhangi bir kasıt aramak doğru olmaz. Bu hastane bedeli kadar masraf yapılsın devam etsin diyemeyiz. Zira tekrar arazinin kaymayacağı garantisi yok…” deyiverdi.

Hani lise yıllarında beraber aynı sıraları paylaştığımız dönemden bu yana tanıdığım, bildiğim Cumhur Ünal olmasa çok şeyler söylerdim. Toplantının o anını uzun uzadıya ifade etmekten ise, sayın vekilin düşünmeden sarf ettiği sözler o k değerlendirmeyi tercih ettim. Zihnimden yapılanlar yapanların yanına kar mı kalacak? hesap sorulmayacak mı? suçlular cezasını çekmeyecek mi? Vatandaşların vergileri ile yine vatandaşın kullanımına kazandırılan tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu tür kurumlarda yapılan hataların, yanlışların, eksikliklerin hesabı sorulmayacak mı diye düşünürken gözüm diğer milletvekilimiz Sayın Niyazi Güneş’e takıldı. İçimden bir ses Sayın Güneş Diyanet kökenli o bunları dile getirir diye düşünmeye başladım. Zira Milletvekilimiz Sayın Niyazi Güneş, “İçinizden biri bir kötülük görürse onu eliyle, buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin; buna da gücü yetmezse kalbiyle buğzetsin” diyen yüce dinimizi öğreten Diyanetimizin en üst kadrolarında görev almış bir kişi. Tanıyanların, bilenlerin Niyazi Hocası. Amma velakin şok oldum. Hiç mi hiç oralı bile olmadı. Bir anda düşünce dünyam altüst oldu ve oturduğum sandalyeye adeta yığıldım kaldım.

Hesap Sorulmasın mı Sayın Vekillerim.

Yapanların yanına kar mı kalsın!

Bu topraklarda doğmuş, yaşamış ve ekmeğini bu topraklardan kazanan bir kardeşiniz o k aşağıda ki soruları sormayı kendime bir kamu görevi o k addettim. Sayın İl Başkanım, Sayın Vekillerim; Bu kayan Eskipazar Devlet Hastanesi kaç milyon TL ye mal oldu? Tüm zorluk rağmen, esnafının, asgari ücretlisinin, milletin, vatandaşlarımızın ödediği vergiler ile yapılmadı mı? Yine kayma sebebiyle iptal olan Aşağıkızılcaören köyündeki çöp alanında harcanan paralar ile ilgili başlatılan soruşturma hangi aşamada? Karabük Üniversitesi içinde kayan Yurt blokları ve Ayyıldızlı stadın kaymasının durdurulması için kaç milyon lira harcandı? Bunlar Beytül mal değil mi? Haksızlığa karşı durup dünya 5 ten büyüktür diyen, one minut çıkışı ile yanlışlığa meydan okuyup tüm dünyaya karşı dimdik ayakta duran Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları sizler değil misiniz? Teşkilat başkanı Erkan Kandemir, “Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı bize; hiç gözünün yaşına bakmayız, yanlışın mahiyeti her ne olursa olsun birisi yanlışa bulaşmışsa şayet  bize ulaştığı anda müdahale etmek boynumuzun borcu” diye daha yeni açıklama yapmadı mı?

İSTERSENİZ OLUR Siz ki evinin önünde bir yıl önce darp edilmiş bu gazeteci arkadaşınızın, kardeşinizin faili yaklaşık bir ay bulunmayınca gece TBMM de Bakan Soylu’ ya,

Bir gazetecimiz şehrin göbeğinde darp edildi ama hala faili meçhul. Bir an önce bulunmasını talep ediyoruz Demediniz mi? Sizin bu talebinizden birkaç gün sonra failler ortaya çıkmadı mı? Bu memleket sizleri kendine vekil etti. Derdine, tasasına, hakkına hukukuna, yolsuzluğa yanlışlığa, karşı gereğini yapın dedi. Sağlık Bakanlığı yaptı diyerek geçiştirmek sizce uygun mu? Sizlerin, özellikle kamu adına kim yanlış yapmış ise bunun hesabının sorulması noktasında gereğini yapacağınıza inanıyorum. Mesela: Üzerinden nerede ise bir yıl geçen, şahsıma yapılan darp olayının azmettiricileri hala ellerini kollarını sallayarak geziyor. Belki de yanı başımızda! Sizde duymuyor musunuz kamuoyundaki, cemiyet içerisindeki fısıltıları? Birkaç görüşme daha yapsanız kim bilir belki azmettiriciler de ortaya çıkıverir! Bakın ne diyor Adalet Bakanı Abdulhamit Gül; Geç alınmış bir karar dosyayı sona erdirmiş olsa bile adaleti tecelli ettirmiş sayılmaz. Hatta bu karar doğru bile olsa geçen sürede o gidip gelişlerin, ertelemelerin, uzun ve kaygılı bekleyişlerin, psikolojik tahribatları onarmaya yetmeyecektir. Bunun için geç gelen adalet, adalet değildir. Karabük Halkı sizlerden gerek bizim gibi haksızlığa uğrayanların haklarının korunması, gerekse kamu malının hattı layıkı ile korunması ve harcanması konusunda çok daha fazla duyarlılık bekliyor Sayın Vekillerim. Kamu adına bir kez daha soralım. YAPANIN YANINA KAR MI KALSIN?