Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. 
Kaymakam Türköz mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Eşsiz vatanımıza canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ‘Şehitler Günü’nü onurla yâd ettiğimiz bugün, tarih yazan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü de büyük bir gururla kutluyoruz.
Parçalanmak, yok edilmek istenen cihan imparatorluğunun, kahraman milletinin, varlığını bütün dünyaya ispat ettiği, tarihte eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, milli inanç, istiklâl, kahramanlık ve milli şahlanışın başlangıç noktasıdır Çanakkale Zaferi.
Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasının temellerini atan bu Zafer, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir göstergesi ve sonuçlarıyla dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur.

"Yegane Görevimiz Kutsal Toprakların Korunmasını Sağlamak"

Yegâne görevimiz, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve Bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi Millet o k idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.
Milletimiz ve Devletimiz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin değerini daima bilmiş, onların emanetlerine sahip çıkmaya devam edecek ve onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.
Bu vesile ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.
Ruhları şad, mekânları cennet olsun.