Türkiye’nin en büyük blok ormanlarını içinde barındıran Yenice ormanlarında sonbaharın gelmesiyle renk cümbüşü yaşanıyor. Sahip olduğu yaban hayat ve bitki çeşitliliği ile insanların ilgisini çeken Yenice ormanlarında sonbaharın gelmesiyle birlikte ortaya çıkan renk cümbüşü görenleri cezbediyor. İlkbahar ve yaz boyunca dağların üzerini kaplayan yeşil örtü, sonbaharın gelmesiyle yerini sarının ve kırmızının tonlarına bıraktı. Endemik bitki türü bakımında ve kendine has bir mikro klimaya sahip olan Yenice ormanlarının en önemli bölümünü ise anıt ağaçların bulunduğu Arboretum alanı oluşturuyor. Suyun ve nemin oluşturduğu zengin bitki çeşitliliğinin ürünü olan anıt ağaçlar, tabiat harikasının en değerli hazineleri arasında yer alıyor. Türlerinin diğer örneklerine göre olağanüstü çap ve boya ulaşan bu nadir ağaçlar, ‘Tabiat Anıtı’ o k tescil edilerek koruma altına alındı. Istınca Meşesinin, çevreleri 2 ila 7 metre, boyları ise 18 ila 30 metre arasında değişir. Türk fındığı, porsuk, Kafkas ıhlamuru, dağ karaağacı ve akça ağaçlarıyla Yenice ormanları sonbaharın gelişiyle birlikte oluşturduğu birbirinden güzel renk cümbüşü ile adeta bir açık hava müzesi haline geldi.

Konuklarını bu etkileyici doğa parçasının hemen hemen tüm güzelliklerinin sergilendiği müthiş bir maceraya davet ediyor.

Dünyanın ender coğrafyalarında rastlanan; anıtsal ağaçları, yemyeşil vadileri, derin kanyonları,çağıltılı dereleri, şelaleleri ve değişik bitki çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Uçsuz bucaksız bir ağaç müzesine benziyor. Yaşadığınızı yeniden duyumsayabilmek, yaprakların yeşilden sarıya, kahveden kızıla dönüşen renk cümbüşünü yaşamak isteyenlerin uğrak bölgelerinden biri olmuştur. Yenice ormanları günübirlik veya kamplı yürüyüş güzergâhları ile bisiklet rotaları dışında; kanyoning, kaya tırmanışı, kuş gözlemi, foto safari, botanik yürüyüşlerine de ev sahipliği yapıyor.