Yenice de bazı vatandaşlar tarafından "Hayrat" o k yapılan çeşmelerin su saati olmamasına rağmen suyun belediye hattından çekilerek sürekli akıtılmasına Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı tepki gösterdi. Başkan Çaylı Suyun sürekli akıtı k belediyenin kaynaklarının israf edildiği gerekçesi ile bazı "Hayrat" giden suyu kestiğini açıkladı. 
Yenice'de bazı vatandaşlar mahallelerde "Hayrat" o k yaptırdığı çeşmelere suyun belediye hattından çekilmesine rağmen su saati taktırmadığı anlaşıldı. Su saati olmamasına rağmen suyun belediye kaynaklarından kullanılmasına Yenice Belediyesi'nden tepki geldi. Harcanan suyun vatandaşların parası ile karşılandığına dikkat çeken Zeki Çaylı suyun sürekli aktığını ve israf edildiğini vurguladı.
Belediye kaynaklarının israf edildiği gerekçesi ile bazı "Hayratlar"a  giden suyu kestiğini açıklayan Çaylı bu nedenle siyasi rakiplerinin kendisini yıpratmaya çalıştığını ifade etti.
Başkan Çaylı ortada dolaşan bilgi kirliğinden yola çıkarak siyasi polemiklerle kendisini ve belediyeyi karalayanları kınadığını açıkladı.

"Belediyenin Ana Hat Suyunu Belediyeye Ödersiniz"

İddialar ile ilgili görüştüğümüz Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı yaptığı açıklamada;
"Bir konuya açıklık getirmek istiyoruz. Bizim gerçekten hayrat amaçlı yapılmış çeşmesi konmuş yerlere itirazımız yok. Ama Çeşme yap yanına oluk yap. Sonra o çeşmeye bir hortum bağlayıp 24 saat oluğa akıt. Bizim itirazımız bu. Kamuoyunda kasıtlı o k yanlış bir bilgilendirme ile bilgi kirliliği oluşturulmaktadır. Şunu özelikle üzerine basa basa vurgulamak istiyoruz. Belediyemiz ana hat şebeke suyundan hayır olmaz , hayrat olmaz. Şayet , hayır çeşmesini kuruyorsanız, su sayacı bağlayıp orada kullanılan suyun bedelini belediyeye ödersiniz. Hayır böylelikle olur. Hayratı kurup , orada kullanılan suyun bedelini belediyeye ödemiyorsanız ve suyu 24 saat boşa akıtıyor sanız bu hayır da olmaz , hayrat da olmaz. Bu hakka, hakkaniyete , adalete ve İslami ahlaka da sığmaz. Bunu yapan yanlış yaptığını ikaz etmemize rağmen su sayacı takmadıklarından sular kapatılmıştır. Bu bilgileri siyasi argüman o k kullananları özre davet ediyoruz . Aksi taktirde bu tür siyasi polemiklerle şahsımı ve belediyemizi karalayanları kınıyor ve aklı selime davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.