Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın esnaf ve sanatkarları hedef alan faiz artışını sert bir dille eleştirdi. Özer, bu kararın esnafları maddi olarak zor duruma düşüreceğini belirtti.

Özer'in açıklamasına göre, esnaf kefalet kredisi kullananların faiz oranlarına uygulanan artış, önceki kredi taksitlerini ödemekte zorlanan esnafları daha da zor duruma sokacak. Artan maliyetlerin işletmeleri kapatma noktasına getirebileceğine dikkat çeken Özer, özellikle emekli ve asgari ücretli çalışan nüfusun yoğun olduğu Karabük'te bu durumun daha da vahim sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Özer, "Devlet destekli kredilerde şartların değişmesi sonucu faiz oranlarının yükseltilmesi uygulamasının esnafımızı daha da zor duruma düşürdüğünü görüyoruz. Bu yanlış uygulamanın bir an önce düzeltilmesini ve esnaflarımızın yanında olunmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Karabük'teki esnaf ve sanatkarların bu zorlu süreçte desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Özer, Yeniden Refah Partisi olarak bu konuda esnafın yanında olduklarını ve uygulamanın iptali için mücadele edeceklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi