Yeniden Refah Partisi'nde Belediye Başkan Adaylığı için belirsizlik devam ederken İl Başkanı İsmail Özer ismi soru işareti oluşturmaya devam ediyor.

Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde siyasi partiler bir bir il ve ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna açıklamaya devam ediyor. MHP ve Ak Parti'nin Karabük Belediye Başkan adayları açıklanırken CHP'nin adayının da nerede ise kesinleştiği kulislerde konuşuluyor. Ancak geçtiğimiz milletvekili seçimlerinin parlayan partisi Yeniden Refah Partisinde ise sessizlik devam ediyor.

Siyasi kulislerde bu sessizliğin sebebi farklı şekillerde yorumlanmaya ve dillendirilmeye başlandı. En yoğun olarak İl Başkanı İsmail Özer'in süreci tıkadığı iddiaları ciddi şekilde dolaşmaya başladı. Aday olmayı düşünmediği şeklinde zaman zaman yaptığı açıklamalar ortada dururken, siyaset arenasında seçimlerin kaderini değiştirebilecek güçlü isimlerin aday edilmesi noktasında çaba sarfetmemesi ise akılları karıştırıyor.

Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanma ihtimali ortada iken bu belirsizlik Özer ne yapmak istiyor sorusu ile beraber farklı yorum ve senaryolar gündeme geliyor.

İŞTE KONUŞULANLAR

Geçtiğimiz seçimlerde yıldızı parlayan ancak nihayetinde milletvekilliği seçimini kazanamayan genç bir siyasetçi olarak Belediye Başkanlığı seçimlerinde de kaybetmesi halinde siyasi kariyerinin bitebileceği gerçeği karşısında aday olup olmamakta kararsız kalıyor.

Yine geçtiğimiz seçimlerde oldukça fazla bir seçim harcaması yapan Özer'in yeniden böyle bir harcama bütçesi noktasında sıkıntılarının oluştuğu hatta aile etrafının ikinci kez ciddi miktarda bir seçim harcamasına rıza göstermemesi ve ikna edememesi nedeniyle adaylığını açıklayamıyor.

Seçimi kazanacak güçlü bir aday gösterilmesi halinde gölgede kalacağı, il ilçe yönetimindeki gücünün azalacağı şeklinde çevresindeki bazı insanlar sürekli kendisini etkileyerek kafasını karıştırıyor.

Akli selim bir çok tecrübeli siyasetçiler ise en akıllı formülün seçim kazanma ihtimalı yüksek, güçlü bir ismin Karabük Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesini tavsiye ediyor. Bu sayede kazanılacak belediye başkanlığı seçimleri sonrası, olası zamanında veya erken seçimlerde en güçlü milletvekili adaylığını şimdiden garantileyeceğini öne sürüyor.

Yeniden Refah Partisi tabanı ise burada kişisel menfaat, sen, ben, farklı özel gurupsal çıkarlardan öte partinin seçim kazanmaya en çok yaklaştığı bir dönemde en güçlü adayın gösterilmesi noktasında hareket edilmesinin en doğru karar olacağı fikrinde birleşmişe benziyor.