Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bölgesel krizler ortasında istikrarını koruyabilmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine bağlayan Yumaklı, "Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin beş tarafı çatışma ve krizlerle kuşatılmış durumdadır. Buna rağmen Türkiye bugün bir barış ve huzur adasıysa, bunun tek mimarı Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dır" dedi.

Gazze'deki tabloya sert tepki

Gazze'de yaşanan insani dramaya dikkat çeken Bakan Yumaklı, 70 bini aşkın hayatını kaybeden ve büyük çoğunluğu kadın ile çocuklardan oluşan bir halkın katliama uğradığını vurguladı. Yaşananları soykırım olarak nitelendiren Yumaklı, bu gerçeği dünyanın önüne ilk ve en güçlü biçimde koyanın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirtti. Türkiye'nin diplomatik ve hukuki tüm kanalları harekete geçirerek Gazzeli sivillere gıda başta olmak üzere insani yardım ulaştırmak için çaba gösterdiğini de sözlerine ekledi.

"İslam dünyasının güçlü bir birliğe ihtiyacı var"

Ramazan ayında bir İslam ülkesine yönelik yeni saldırıların gündeme gelmesine de değinen Yumaklı, yaşanan gelişmelerin İslam dünyasının daha güçlü ve etkin bir birlik kurmasının zorunluluğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Türkiye'nin bundan sonra da yapıcı ve birleştirici rolünü sürdüreceğini vurguladı.

"Bize empoze edilenler, onların kendi toplumlarına söylemedikleri"

Aile kurumuna yönelik tehlikelere de dikkat çeken Yumaklı, evliliği ve çocuk sahibi olmayı olumsuz gösteren akımların dışarıdan bilinçli biçimde empoze edildiğini öne sürdü. "Bu mesajları bize verenler, kendi toplumlarında tam tersini savunuyor" diyen Yumaklı, teşkilat mensuplarının milli ve manevi değerleri yaşatma konusunda sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA