HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı

Değirmenci, emekçilerin yaşadığı geçim sıkıntısı ve düşük ücretlerle mücadele ederek gerçek bir bayram kutlamak istediklerini belirtti.

Değirmenci açıklamasında, "1 Mayıs'ı, emekçiler olarak geçim sıkıntısının gölgesinde, hayat pahalılığı girdabında, düşük ücret çaresizliğinde kutlamak istemiyoruz. 1 Mayıs'ın gerçek bir bayram olabilmesi için alınteri ve emeğimizin karşılığını işverenlerin tam manasıyla vermesi şarttır. Bu nedenle 1 Mayıs’ta meydanlarda olduğu gibi, emekçiler olarak haklı talep ve beklentilerimizi tüm yıl boyunca haykırmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Değirmenci, HAK-İŞ ve bağlı sendikaların her yıl 1 Mayıs'ı Türkiye'nin belirlenen bir ilinde kutladığını ve bu yıl İzmit-Kocaeli’de meydanlarda olacaklarını vurguladı. İşçi-emekçilerin taleplerini yüksek sesle dile getireceklerini ve dayanışma içerisinde bir araya geleceklerini belirtti.

Açıklamasında taleplerini de dile getiren Değirmenci, vergi adaletsizliği, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi, sendikal hak ve özgürlüklerin artırılması gibi konularda çözüm önerileri sundu.

Değirmenci, tüm emekçileri 1 Mayıs'ta İzmit-Kocaeli'de dayanışma içerisinde bir ve beraber olmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi