Memur-Sen Karabük Şube Başkanı Zeki Öz memur maaşları ile ilgili yapılan toplu sözleşme hakkında açıklamalarda bulundu. Zeki Öz yaptığı açıklamada pazarlık sürecinin sonuçlarının ileri vadede anlaşılacağını ve yapılan eleştirilere cevap o k; "Sivil ve demokratik haklarınızı kullanın. Masa başından hakaret ve aşağılama kolay" ifadelerini kullandı.
Memur- Sen Karabük Şube Başkanı Zeki Söz memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşmenin imzalandığını  ve beklentinin tamamının karşılanmadığını ifade etti. Başkan Öz herkesi memnun etmenin mümkün olmadığını ve toplu sözleşme sürecinin değerinin zaman geçtikçe anlaşılacağını vurguladı. Memur- Sen Karabük Başkanı Zeki Öz açıklamalarının son bölümünde eleştiri de bulananları işaret ederek demokratik haklarını kullanmaya davet etti.

Başkan Öz açıklamalarının son bölümlerinde şu ifadelerini kullandı;

Memur ve Memur emeklisini ilgilendiren Toplu sözleşme tamamlandı. Elbette beklenti ve taleplerin tamamı karşılanmadı. Neticede bu bir pazarlık süreciydi. Herkesin memnun olmasını elbette beklemiyoruz. Bu mümkün de değil. Sürecin değeri zaman geçtikçe anlaşılacaktır.
2022 ve 2023 yılları için verilen oranlar üzerine uzun yorumlar yapmak mümkün. Bu önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek enflasyonla da ilgili bir durum. Türkiye'de memurlar %50 de zam aldı geçmişte. Ama enflasyon %100 oldu.

"Verilen Zam Oranının Bir Anlamı Kalmadı"

Bu toplu sözleşmenin esas önemli kısmını beş maddede özetlemek mümkün.
1- Tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir ek gösterge çalışmasını yapılacak olması. Çünkü bu son derece kıymetli bir şey. Biraz çalışma hukuku bilenler bunun ne anlama geldiğini, Maliyetini ve üreteceği kazanımın ne olduğunu iyi bilir.
2- Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi ile ilgili çalışma da 2022 yılında tamamlanacaktır. Bunun ne anlama geldiğini de kamuda çalışan süresiz sözleşmeliler çok iyi bilir.
3- Sendikalı Memur ile Harranlılar ayrılmıştır. Sendikalı Memur 3 ayda bir 400 TL ikramiye alacaktır. Bu sonraki yıl yaklaşık 500 TL olacak. Bazıları bunun sendika kasasına gideceği yalanını bile yazıyor. Cehaletin zirvesidir bu.
4- Özellikle sınıf öğretmeni ve okul öncesi öğretmenlerinin aleyhine olan ek ders sistemi iyileştirilmiştir. Haftada 2 saat olmak üzere aylık 8 saat kazanım oluştu. Bu da yaklaşık 175 TL'ye karşılık gelmektedir.
5- 1 Ocak ve 1 Mayıs günleri de bu toplu sözleşme ile ek derslerin ödeneceği günler arasındadır. 4. Dönem toplu sözleşmede milli bayramlar, idari izin günlerinde ek derslerin ödenmesi karara bağlanmıştı. Belletmenlik ücretlerinin 8 saate çıkmış olması da özellikle yatılı okullarda çalışan arkadaşlar için önemli bir kazanım olmuştur.

"Sivil ve Demokratik Haklarınızı Kullanın, Masa Başından Hakaret ve Aşağılama Kolay"

Bunlar eksik ve yetersiz bulunabilir, eleştirilebilir mi? Tabiki evet. Sosyal medyada ahkam kesen klavye kahramanları bu süreçte ne yapmıştır. Hiç bir şey. Hodri meydan mademki toplu sözleşme çok kötüdür. Alanlar sizin. Bizim dışımızda yüze yakın sendika ve konfederasyon var. Buyurunuz efendim. Sivil ve demokratik haklarınızı kullanın. Masa başından hakaret ve aşağılama kolay."