Ak Parti eski ilçe başkanı Ali Kaya'dan geçtiğimiz seçimlerde ters çalışan bugünün aday adayları var iddiası.

Seçim atmosferi gün geçtikte iyiden iyiye ısınıyor. Henüz siyasi partilerin adayları netleşmedi. Safranbolu'da sadece İyi Parti aday olarak pop müzik sanatçısı Hakan Peker'i göstermişti. CHP'de ise mevcut belediye başkanı Elif Köse aday adaylığı müracaatını yapmıştı.

Ak Parti'de ise 6 isim aday adaylığı müracaatında bulunmuştu. Son olarak bir isim daha devlet memurluğundan istifa ederek aday adayı olmuştu. Ak Parti Genel Merkezinin hangi ismi aday olarak gösterileceği pür dikkatle izlenirken manipüle anket sonrası şimdide ters çalışan aday adayı iddiası gündeme geldi.

Önceki dönem Ak Parti Safranbolu ilçe başkanlığı yapan ve istifa ederek bir önceki seçimlerde belediye başkan adayı olan Ali Kaya sosyal medya hesabından ilginç bir çıkış yaptı. Kaya yaptığı paylaşımda; 

"Bakıyorumda meydanı boş bulanlar, genel merkezimizi ve hemşerilerimizi balık hafızalı yerine koyup, 20 yıllık davalarını siyasi ihtirasları ve ticari çıkarları uğruna hiç çekinmeden devşirip karşı tarafa çalıştıklarını unutturup bize seçim kaybettirip bugün tekrar önlerini açık sanıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan ın ilkelerini unutup hiçe sayarak tekrar aday olmak uğruna sahalarda gezmeye başlamışlar. Hayatlarını siyasetten kazanan bu ihtiras sahipleri maalesef hem kendilerini ve hem de davamızı komik ve gülünç duruma düşürüyorlar. Aday belirleme kriterlerinin yerine getirileceği ve yapılanların unutulmayarak hesabının sorulacağı düşüncesiyle saygılarımı sunarım" şeklinde bir açıklama ve iddiada bulundu.

Şimdi gözler Kaya'ın hangi aday adayını kasteddiğine döndü. Kaya'nın bu konuda kimi kasteddiği hususunda net bir isim vermesi bekleniyor.