Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile bir videolu mesaj yayımladı.

Başkan Köse mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kadın olmak, kadın olarak doğmak ne büyük lütuf. Her insan evladı gibi çığlık atarak geldik bu hayata ama engeller konuldu yaşamla aramıza, Pes etmedik, durmak nedir, yorulmak nedir bilmedik. 

Cesaretimizle Dünya'ya meydan okuduk. Dağları titreten hür adımlarımızla geleceğe umut olduk. Uçsuz bucaksız aklımızla olmaz denileni oldurduk. Bazen evlat dediler bize, cennete açılan kapı olduk. Bazen hanım dediler, verilen helallik olduk. Bazen anne dediler, sevginin en saf hali olduk. Bazen de çınar olduk, yeşeren yapraklarımızın gölgesinde yarınları şekillendirir olduk. 

Ama en güzeli biz insan olduk, bizden doğanlar da insanoğlu. Unutma insanoğlu! Sana açılan bu kapının ardında; doğumdan ölüme, dünden bugüne emeği, sevgisi, bilgisi ve merhametiyle dağ gibi sağlam, dirençli nehir gibi güçlü, cennet bahçesi kadar güzel ama bir o kadar da hür bir Kadın var. 

Kadınlar iyi ki var! İyi ki varız hanımlar.Bizlerden umudu kesmeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhu şad olsun.8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.”