Safranbolu Belediyesi uhdesinde parkta yer alan ve Gerdan Restaurant olarak bilinen alan bir süredir atıl vaziyette bulunuyordu. İşletmecisi tarafından Pandemi ile birlikte yüksek kiralar karşısında zarar etmesi nedeni ile boşaltılmıştı. Bir süredir de kilitli vaziyette bulunuyordu. Boş kalması sonrası kırılıp dökülmeye başlanan yeri görenler bir an önce çözüm bulunarak atıl vaziyetten kurtarılmasını istiyorlardı.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu amaçla Safranbolu Belediyesine bir teklif götürdüğü öğrenildi. Teklif'te Belediye binasının en üst katındaki TSO sosyal tesisi ile Gerdan Restaurant'ın bulunduğu yerin becayiş edilmesi teklifini götürdüler. Konuya Karabük'ün 3 milletvekili iktidar ve bazı muhalefet il başkanları ile belediye meclis üyeleri sıcak baktılar. Ancak Safranbolu Belediye Meclis Toplantısı'nda ağırıklı olarak İYi Partili Belediye Meclis Üyeleri ile bağımsızların hayır oyu vermesi üzerine  teklif reddedildi. Akıllarda da burası çürüsün mü? sorusu kaldı.

Öte yandan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasından konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada;

Saygıdeğer Oda Üyelerimiz ve Kamuoyuna bilgilendirme;

            Bilindiği üzere Safranbolu Ticaret Sanayi Odası Yönetimi olarak Üyelerimize daha kaliteli hizmet verebilmek adına Safranbolu Belediyesi ile, Protokol karşılığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilmiş olan eski Gerdan Restoran olarak bilinen yapıyı, Odamıza ait olan ve Safranbolu Belediyesi ile aynı binada bulunan hizmet binamızla karşılıklı kullanım hakkını yıllara sari yöntemiyle mülkiyet hakkı, kurumlar üzerinde kalmak kaydıyla talep etmiştik. Safranbolu Belediye Meclis Toplantısı ağustos ayı 2.birleşiminde bu talebimiz oy çokluğuyla reddedilmiştir. Talebimize destek veren AK Parti grubunun Meclis Üyeleri Muharrem Tünay, Birol Sarıvaz, Kadir Cefakar ve Nazmiye Dursunlar’a, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyeleri Murat Özodabaş ,Cemal Akarsu ve Orhan Kaynar’a, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri Erol Altuntepe ,Mehmet Baki Duvan ve Serap Karaoğlu’na Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası adına teşekkür ederiz. Ayrıca müracaatımızın başından itibaren müracaatımıza olumlu bakan ve desteklerini esirgemeyen; AK Parti Milletvekili Cem Şahin, AK Parti Milletvekili D.Ali Keskinkılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Cevdet Akay, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Muhammed Yasin Aydın’a,Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Vekili Cenk Gedikoğlu ve Safranbolu İlçe Başkanı Erkan Canözü’ne, Odamız ve Üyelerine verdikleri desteklerden ötürü teşekkürü bir borç biliriz. Safranbolu ve Safranbolu iş dünyası için çalışmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz.