Safranbolu'da 5 yıldır başarılı bir şekilde görevini sürdüren Elif Köse, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde halkın teveccühüyle yeniden belediye başkanı seçildi.

Safranbolu halkı, Köse'yi 13.819 oy ile bir kez daha belediye başkanı olarak belirledi. Başkan Köse'nin yüzde 46,09 oy oranıyla tekrar başkan seçilmesi Misak-i Milli Meydanı'nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Türk bayraklarının dalgalanması ve konvoylar eşliğinde Safranbolu sokaklarında kutlamalar yaşandı. Köse, halkın desteğiyle tekrar başkan seçilmenin haklı gururunu yaşarken, "Doğru, temiz, şeffaf ve adaletli duruşun kazandığını" ifade etti.

Köse, açıklamasında, "Bugün Safranbolu bir tercih yaptı, ama daha kararlı ve net bir şekilde. Kirli siyaset kaybetti, gerçek sevgi kazandı, hoşgörü kazandı, dostluk kazandı. En önemlisi, Safranbolu kazandı. Bu güzel şehrin bir kızı olarak, bütün kadınlar ve Safranbolu adına gurur duyuyorum. Bu güzel sevgiye layık olmaya çalışacağım. Her şey çok güzel oldu ve çok güzel olmaya devam edecek" dedi.