29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Karabük ilinde her sene olduğu gibi bu senede coşku ile kutlanmaya devam ediyor. 98 yıldır ilk günkü heyecanla kutlanan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Korteji ve Çelenk Sunma Programı ile başladı. Her sene ayrı bir coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı heyecanı ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te yaşanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  Karabük ilinde Cumhuriyet Korteji  ile başladı. Saat 12.30’da Karabük Gar Müdürlüğü’nde yoğun katılımla başlayan Kortej Kent Meydanı’nda son buldu. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> Karabük Belediyesi Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe Karabüklüler yoğun ilgi gösterdi. Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük protokolü, sivil toplum örgütleri ve öğrencilerin katıldığı Cumhuriyet Korteji'nde Cumhuriyet Bayramı coşkusu doyasıya yaşandı.

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Çelenk Sunumu İle Devam Etti”

Karabük Kent Meydanı’ndan son bulan kortejin ardından program Çelenk Sunma Töreni ile devam etti. Cumhuriyet’in ilanının 98. Yılı nedeni ile düzenlenen Çelenk Sunma Töreni’nde Karabük Valisi Fuat Gürel ve Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunma töreninin ardından Karabük Belediyesi’nin gösterisi ile son bulan kutlama etkinlikleri bu akşam saat 19:23 Beşbinevler İtfaiye alanında düzenlenecek olan Fener Alayı ile devam edecek. Fener Alayı’nın ardından 100. Yıl Mahallesi’nde ses  ve ışık gösterisi yapılacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Karabük İlinde Çeşitli Etkinliklerle Kutlanmaya Devam Edecek

29 Ekim Cuma günü ise kutlama etkinlikleri kapsamında Karabük Valisi Fuat Gürel saat 9:30’da makamında tebrikleri kabul edecek. Daha sonrasında ise saat 10.00’da Karabük Kent Meydanı’nda kutlama etkinlikleri gerçekleşecek. İlimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri 29 Ekim Cuma günü saat 21.00’da yapılacak olan havai fişek gösterisi ile sona erecek.

Karabük Derin Haber'den Cumhuriyet Bayramına Özel Video

Karabük Derin Haber geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yılına özel bir video hazırlamış ve mini belgesel Karabüklülerden tam not almıştı. İzleyenleri duygulandıran videoda Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'ye ve siyasi parti liderlerine de özel yer verilmişti. Demokrasinin, özgürlüğün ve adaletin bir simgesi olan Cumhuriyet Bayramı nedeni ile hazırlanan videoda bununla beraber Kurtuluş Savaşı dönemine değinilmiş ve o dönemde yaşanan zorluklar gözler önüne serilmişti. Karabük Derin Haber tarafından geçtiğimiz yıl hazırlanan Cumhuriyet Bayramı Mini Belgeselini izlemek için tıklayınız: ">Karabük Derin Haber Cumhuriyet Bayramı Özel