AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal Bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında AK Parti İktidarının Karabük’e yaptığı yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Cumhur Ünal Kardemir Demir Çelik Fabrikası’na AK Parti Hükumetinin büyük katkı sağladığını vurguladı. Ünal konuşmasında; “AK Parti iktidara geldiğinde kapanmanın eşiğine gelen üretimi 1 milyon tondan 600 bin ton düşen Kardemir Demir Çelik Fabrikamıza önemli katkılar sağlamıştır. Böylelikle Kardemir bugün yıllık 2,5 milyon ton üretimiyle güvenle çalışan fabrika o k ülke ekonomisine katkı da bulunmaktadır. 2002 de battı bitti denilen Kardemir Ray, Profil, Tren tekeri gibi ürünleri de üreterek bugün Dünyanın 8. inci Avrupanın ise 2 inci büyük çelik üreten fabrikası haline gelmiştir. Şüphesiz bu başarıda her Karabüklünün duası ve çalışan işçi arkadaşlarımızın alın teri vardır.” Dedi.

"Hastanelerimizi Yeniledik"

Konuşmasının devamında sağlık yatırımları hakkında bilgiler veren AK Parti Milletvekili Cumhur Ünal sağlık alanında ilimize 250 milyonunun üzerinde yatırım yapıldığını vurguladı. Karabük Milletvekili Cumhur Ünal; “ 4 ve 6 yataklı odaları bulunan tüm hastanelerimizi modern, nitelikli 1 ve 2 yataklı Banyolu ve tuvaletli odaları olan hastaneler o k tamamını yeniledik. İl Sağlık Müdürlüğü binası, Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 54 Ünit’lik Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Sağlık Ocakları, Sağlık Evleri ve Aile Sağlığı Merkezleri, Yeni o k İlimize kazandırılmıştır. İlimizde 2002’de; 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu               2 iken          bugün 15 112 Ambulans sayımız                        2 iken          bugün 40 Nitelikli yatak sayısı                          63 iken      bugün 628 Yoğunbakım yatak sayısı                     32 iken     bugün 130 Uzman hekim sayısı                            95 iken     bugün 248 Olmak üzere yüksek oranda artışlar gerçekleştirilmiştir. 2 Hastanemizin İnşaatı devam etmektedir. Sağlıkta 2002 den bugüne İlimize ortalama 250 milyon ’un üzerinde yatırım yapılmıştır.” Şeklinde konuştu.   AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal konuşmasının devamında ilimize yapılan diğer yatırımlar hakkında da bilgiler verdi. Ünal; “Spor tesislerimiz; Stadyum,  Gençlik Merkezleri, Olimpik Yüzme Havuzu, Kayak Merkezi, Sporcu Kamp Eğitim Merkezi, Halı Sahalar, Spor sahaları gibi öne çıkan yatırımlar olmak üzere ilimize ortalama 120 Milyonluk yatırım kazandırılmıştır.” Dedi. Eğitim alanında yapılan yatırım da değinen Cumhur Ünal; “ 2007 de kurulan Karabük Üniversitemizde tamamı yeni yapılan Fakülte ve Yüksek Okul gibi 48 öğretim binalarında 9.577 si yabancı öğrenci olmak üzere bugün 47.100 öğrenci okumaktadır.” İfadelerine yer verdi.

"Emeği Geçenlere Karabük Halkı Adına Teşekkür Ediyorum"

Konuşmasının son bölümde ilimizde yapılan diğer yatırımlar hakkında da detaylı bilgiler veren Ünal bütçenin nereye harcandığını merak edenlere  cevap verdiğini belirtti. Ünal; “İlimize kazandırılan bu yatırımlar ve Kardemir Demir Çelik Fabrikamıza destekleri vesilesiyle Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçenlere Karabük halkı adına teşekkür ediyorum. dedi.   " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">