"Hayat Boyu Öğrenme Haftası" programları kapsamında Karabük'te çeşitli etkinlikler düzenlendi. Halk Eğitim ve Sosyal Yaşam Merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin yeteneklerini sergilediği  etkinlikler Karabük protokolü ve katılımcıların beğenisini topladı.  Her yıl eğitim sezonunun sonlarında düzenlenen programlar kapsamında; Sergi açılışı, keman dinletisi ve Hayat Boyu Öğrenme etkinliklerinin gösteriminin ardından Ergenekon Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde halk oyunları gösterisi, sertifika töreni, okçuluk gösterimi yapıldı. Düzenlenen etkinlikleri Karabük Valisi ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, kurum müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı. Program Karabük Belediyesi Çocuk Bando Takımı eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından halk oyunları gösteri ile devam etti. Programda protokol konuşmalarının ardından işaret dili ve okçuluk gösterisi düzenlendi. Başarılı kursiyerlere sertifikaları verilerek törenin sonunda kurdele kesilip el emeği göz nuru ürünlerin sergisi gezildi.

"Halk Eğitim Merkezlerimiz Dünyanın Hiçbir Yerinde Olmadığı Kadar Halka Açık"

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Halk Eğitim Merkezlerinden herkesin yararlanabileceğinin altını çizdi. Akbaş; Ülkemizde Halk Eğitimi Merkezlerimiz dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar halka açık, halkın emrinde ve hizmetindedir. Bir becerisini değerlendirmek, hobi o k başladığı bir etkinliği geliştirmek, meslek edinmek aklınıza gelebilecek her konuda açılan kurslarımızda hangi yaşta olursa olsun vatandaşımıza tamamen ücretsiz ve ciddi bir eğitim imkânı sunulmaktadır." ifadelerini kullandı.

"500'ün Üzerinde Okuma Yazma Diploması ve Sertifikası Verildi"

Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili mahallelere yapılan sosyal yaşam merkezleri sayesinde komşular arasında etkileşimin arttığına işaret etti. Merkezlerde çeşitli kurslar düzenlendiğine dikkat çeken Vergili bunlardan en önemlisinin okuma yazma kursu olduğunun altını çizdi. Başkan Vergili; "Bizi Sosyal Yaşam Merkezlerinde ki faaliyetler içerisinde en çok mutlu eden okuma yazma kurslarıdır. Bugüne kadar Karabük'te her ne sebeple olursa olsun okuyamamış, yazamamış arkadaşlarımızdan 500'ün üzerinde okur yazar diploması sertifikası verildi. Bildiğim kadarıyla bu sene tekrar 10 kişiye yakın okuma yazma diploması ve sertifikası verildi ki bu bir kişinin okuması veya yazması bir Sosyal Yaşam Merkezinin maliyetini zaten çıkartmış oluyor." şeklinde konuştu.

"Halk Eğitim Merkezlerinin Meslek Konusunda Önemli Bir İşlevi Var"

Karabük Valisi Fuat Gürel ise yaptığı konuşmada Halk Eğitim Merkezlerinin meslek edinme konusunda önemli bir işlevi olduğunun altını çizdi. Gürel konuşmasının devamında Karabük Belediyesi sayesinde mahallelerde kolaylıkla kurs açılabildiğini ve vatandaşların hobilerini ilgi alanlarını değerlendirebilme fırsatını elde edebildiklerini vurguladı. Fuat Gürel; "Bütün ilçelerimizde Halk Eğitimi Müdürlüklerimiz var, geçen sene 12 binin üstünde kursiyere ulaşmıştık, bu sene pandemiden kaynaklı 7.500 civarı vatandaşımıza ulaşıp onların hem meslek edindirilmesi, özellikle öğrencilerimizin kurs verilerek okullarına hazırlandırılmaları, bir kısımda okuma yazma ve diğer eğitimler verilmesi ile alakalı çok güzel kurslar düzenlendiğini biliyoruz. "dedi.