Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Karabük İl Başkanı Abdullah yaptığı açıklamada asgari ücrete yapılan zammın küçümsenecek bir rakam olmadığını fakat piyasanın dengede tutulması gerektiğini vurguladı. Asgari ücret ile ilgili tartışmalar kamuoyunda hala devam ediyor. Asgari ücretin açıklanmasının ardından birçok vatandaş yapılan zammın önemli olduğu ifade ederken bazı vatandaşlar ise yapılan zamla birlikte hayat pahalılığının daha da artacağını ileri sürmüştü. Bununla bazı siyasiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri ise asgari ücrete yapılan zammın emekli ve memur da yapılması gerektiğini belirtmişti. Abdullah Çakır'da asgari ücretle  ilgili yaptığı açıklamada piyasanın denge de tutulması gerektiğini ve aynı zam oranından emekli ile kamu personelinin de yararlanması gerektiğini vurguladı.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Partimizin görüşünü sayın genel başkanımız, asgari ücretin tüm cumhuriyet halk partili belediyelerde 4500 TL olması şeklinde belediye başkanlarımıza talimatı vermişti. Burada şunu özellikle belirtmek isterim ki hükümetin verdiği 4250 liralık zam da çok küçümsenecek bir rakam değil. Ama buradaki sorun 4250 lira vermek veya asgari ücreti 5000 lira yapmak değil, piyasayı dengede tutabilmek. Bir bakıyoruz asgari ücret 4250 TL açıklandıktan sonra mazota, akaryakıta, gıda ürünlerine özellikle yüzde 10-15 zam geldiğini çok rahatlıkla görebiliyoruz. Özellikle akaryakıt fiyatlarına yüzde 10 üzerinde zam geldi ve Salı günü itibariyle tekrar zam geleceği konuşulmakta.

"Önemli Olan Piyasayı Kontrol Altında Tutabilmektir"

Önemli olan zam vermek değil piyasayı kontrol altında tutabilmektir. Eğer piyasayı kontrol altında tutamazsak verilen zam nedir, yüzde elli zam vermiştir, ama daha vatandaşın cebine girmeden, bunun büyük bir kesimi vatandaşın cebinden çıkmaya başlamıştır. Biz yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi o k, özellikle AKP’den vatandaş adına bakması gereken bazı konularda isteklerde bulunmuştuk. Ama AKP iktidarı hep bun karşı gelmişti. Neydi Bunlar?
  1. Emekliye ikramiye verilmesi,
  2. Emeklilere promosyon verilmesi,
  3. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi,
  4. Asgari ücretten vergi kesintilerinin ve damga vergisinin kaldırılması.
Ama şimdi ne oldu. Geldiğimiz noktaya baktığımız zaman önce karşı çıktıkları bu hepsini gün geldi yapmak zorunda kaldı. Şimdi ne diyoruz vatandaşlarımız adına, özellikle zor durumda olan milyonlarca emeklimiz adına diyoruz ki en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerekir. Özellikle kamu çalışanları ve emeklilerimize asgari ücrete verilen zam üzerinde 1 Ocak’tan itibaren zam ve iyileştirme yapılmasını istiyoruz. Bunlar bizlerin talebi değil. Bunlar sokakta, çarşı ve pazarlarda gezdiğimiz zaman vatandaşların bizlerden olan istekleri. Bu istekleri karşılayabilmesi için hükümete buradan çağrıda bulunuyoruz.

"Emekli Maaşlarının Asgari Ücret Seviyesine Çekilmesi Gerekir"

1 Ocak itibariyle açıkladığınız zamlarda 1500,2000,2500 TL emekli maaşı alan milyonlarca emekli vatandaşımızın maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çekilmesi, kamu  personeli maaşlarının da insanca yaşayabilir bir şekilde, belli bir seviyeye getirilmesini özellikle vatandaşlarımız adına talep ediyorum.