Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve her gün farklı bir ilçemizde gerçekleştirilecek olan Karabük Lezzet Şenliklerinde bugün ki durak Ovacık ilçesi oldu.
Lidya uygarlığına kadar uzanan kaya mezarları, Kurutma Kayası, Gözetleme Kulesi, Abdullar Köyünde, Anbarözü Köyü Cevre Mahallesinde Çatak Köyü Şıhlar Mahallesinde ve Boyalı Köyünde Türk- İslam dönemine ait camilerin yanı sıra yaylaları, akarsuları, zengin flora yapısının yer aldığı Ovacık ilçemizde gerçekleştirilen Ağzınızın Tadı Ovacık Olsun etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Karabük Valisi Fuat Gürel Karabük ve ilçelerinin yöresel yemeklerini ön plana çıkararak yörenin turizm değerlerini göstermeyi ve ziyaretçileri kente çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Bölgemizin Çok Güzel Değerleri Var"

Bu tür etkinliklerin yörenin kalkınması ve tanıtılması noktasında önemli olduğunu ifade eden Gürel, "Bölgemizin çok güzel değerleri ve lezzetleri var. Annelerimizin yıllardır yaptığı ama arka planda kalan yemek çeşitlerimiz var. Bu vesile ile onları yapıp geleceğe taşımak adına bu etkinlikler vesile oldu. Etkinlikler yöremizin kalkınması ve gelişmesine faydalı olmasını diliyorum." diye konuştu.
Etkinliğe katılan AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal da şenliklerin Karabük merkez ve ilçeleri için önem arz ettiğini ifade etti.
Her yörenin kendine has mutfak kültürü olduğunu anlatan Ünal, atalardan miras kalan mutfak kültürünü gelecek nesillere, gençlere aktarılmasının önemli olduğunu ifade etti.
Lezzet şenliğinde Ovacık'ın yöresel yemeklerinin tanıtımı yapı k katılımcı ikram edildi.
Çullu Börek yapımı için Dökecek Köyü Muhtarı Zeynep Gökçek, Sütlü Keşkek Çorbası için Kışla Köyü Muhtarı Sıtkı Par ve fırın çöreği için Esra Gülen kürsüye gelerek yöresel lezzetlerin yapılışı hakkında Vali Fuat Gürel ve protokol üyelerine bilgiler verdiler.
Sütlü Keşkek Çorbası, Göce Çorbası, Çullu Börek, Cizleme, Erişte, Cevizli Ekmek ve Kiren Ekşisi gibi yerel tatları bulunan Ovacık ilçesinde gerçekleştirilen  Ağzınızın Tadı Ovacık Olsun etkinliğine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Ovacık Kaymakamı Bahadır Yılmaz, Eflani Kaymakamı Büşra Güneş, İl Jandarma Komutanı J Kd Albay Garip Gümüş, Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, il ve ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclis üyeleri, Şehit Aileleri, Muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.
" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">