Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullar arası Gençler Futbol Turnuvasında Karabük il Şampiyonu o k bölgesel futbol şampiyonasına doğrudan katılmaya hak kazandı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3 ile 8 Aralık tarihlerinde arasından düzenlenen turnuvada Karabük’te bulunan liseler kıyasıya yarıştı. 4 Lise arasında puanlama usulü gerçekleşen müsabakalarda da Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Evliye Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ovacık Spor Lisesi ve Şehit Ömer Bilal Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi karşılaştı. Müsabakaları mağlup olmadan başarılı bir şekilde tamamlayan Ahi Evran  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi turnuvanın şampiyonu o k altın madalyayı almaya hak kazandı. Okul Müdürü Muammer Demirtaş müsabakada başarılı olan Beden Eğitimi Öğretmeni  Antrenör Cihat Taşçı'yı ve öğrencilerini tebrik etti. Demirtaş açıklamalarının devamında şampiyonlukta emeği olan herkese teşekkür etti. 1986 yılında mezun olduğu okulda Müdür Yardımcısı o k görev yapan ve öğrencileri tarafından sevilen Ebubekir Karpuz Karabük Derin Haber’e turnuva ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. Karpuz yaptığı açıklamada Okul Müdürü Muammer Demirtaş, Beden Eğitimi öğretmeni Cihat Taşçı’ya ve öğrencilerine teşekkür etti.

"Okul Başarılıları Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Artı Puan Sağlıyor"

Açıklamasının devamında okul sporlarında başarılı olan öğrencilerin üniversitelerde bulunan BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) Bölümüne girmesinde artı puan sağladığını ifade eden Ebubekir Karpuz öğrencileri okul sporları etkinliklerine katılmasını önerdi. Karpuz; “Sporda başarılı çocuklar okul hayatında da başarılı oluyor. Bununla beraber kişilik karakter gelişiminde de başarılı oluyorlar. Bende 1986 yılında okul kros takımındaydım, Safranbolu Lisesi ile beraber yarıştık. Bakanlığımız okul sporlarında başarılı olan öğrencilerimize performans puanı vermemizi istiyor, yönetmelik gereği. Birçok öğrencimiz bunu bilmiyor. Hatta buradaki bölge şampiyonasındaki başarı onların BESYO bölümlerine girmelerinde artı kazanç sağlıyor. Bütün okul sporlarındaki başarı dahil. Ulusal başarı dahil. Milli takıma gitmese bile  bu çocuklar BESYO’ya giderken referans kabul ediliyor buradaki başarıları. “ şeklinde konuştu.

Müsabakalarda Alınan Maç Skorları İse Şekilde;

  [caption id="attachment_51182" align="alignnone" width="768"] Ahi Evran MTAL Karabük Şampiyonu oldu[/caption]   [caption id="attachment_51183" align="alignnone" width="1024"] Ahi Evran MTAL Karabük Şampiyonu oldu[/caption]