İl Özel İdaresi personel alımlarında gündeme gelen kadın aday alınmama skandalı karşısında İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Karabük basını da hedef a k ağır ithamlarda bulunmuştu. Ahmet Sözen mülakatlarda kadın adayların çağrılmadığının doğru olmadığını ifade etmiş Basını da yalan haber yapmakla suçlamıştı. Ortaya çıkan belge gerçekte Sözen'in  yalan ve örtbas ettiğini gözler önüne serdi. Hatırlanacağı üzere Karabük İl Özel İdaresi'nde gündeme gelen 1 Mimar, 3 Mühendis ve 1 şehir plancısı alımında kadın adayların başvuru yapamayacağı Karabük'te tartışma neden olmuştu. Söz konusu personel alımı ilanında yer alan "Erkek personel istihdam edilecektir."  maddesi nedeni ile kadın adaylar İl Özel İdaresi'nde başvuru da bulunamamıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi yerel basın başta olmak üzere siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin tepkisini üzerine çekmişti.

"İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen'den Skandal Açıklamalar"

Bununla beraber İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Mart ayı toplantısında yaptığı konuşmada Karabük Basını ile ilgili skandal açıklamalarda bulunmuştu. Sözen yaptığı açıklamada İl Özel İdaresi mülakat sınavlarına kadın adayların çağrılmadığının doğru olmadığını ifade etmiş ve yerel basını yalancılıkla suçlamıştı. Sözen toplantıda yaptığı konuşmada; "Bazı basın yayın organları kadınları mülakata çağırmadığımızı ve kadın aday şans vermediğimizi öne sürerek akla ziyan bir açıklama yapmışlardır. İşe aldığımız personellerin biri bayan olmakla birlikte hali hazırda İl Özel İdaremizde 30 bayan personel çalışmaktadır. Ayrıca mülakat komisyonunda da bir bayan arkadaşımız bulunmaktadır. Bize yapılan bu yakıştırmaları esefle karşılıyor ve şiddetle reddediyoruz. Bazı siyasi parti temsilcileri de bu yalan ve iftira rüzgarını fırsat bilip üstlerine vazife olmayan konularla ilgili açıklama yaparak üzerimizden prim yapmaya çalışmışlardır. On buradan söylemek istiyorum kimse bize gözdağı vermeye çalışmasın." ifadelerine yer vermişti.

Sözen'in ifadeleri İl Özel İdaresi'nin Belgesi ile yalanlandı;

Öte yandan İl Genel Meclisi Başakanı Ahmet Sözen'in skandal açıklamalarından sonra söz konusu personel alımı ile ilan metni gündeme geldi. Personel alımı için açılan ilanda özel şartlarda; "Erkek personel alınacaktır." maddesinin yer aldığı ve bu nedenle kadın adayların başvuru yapamadığı öğrenildi.

Ahmet Sözen İstifa Edecek Mi?

Öte yandan Ahmet Sözen'in halkın meclisinde yaptığı skandal açıklamaları ve yalan ifadelerinin ardından birçok kişi Ahmet Sözen'in istifa edip etmeyeceğini merak ediliyor. Özellikle kadın personel alımı ile ifadelerinin belge ile yalan olduğu ortaya çıkan İl Genel Meclisi Ahmet Sözen ve İl Genel Meclisi üyelerinin nasıl bir tavır takınacağı ise merak edilen diğer konuların arasında yer alıyor.