31 Mart seçimleri sonrası Karabük Belediye Başkanlığı’nı kazanan AK Parti 13 ü aday listesinden 3 tane de Kontenjan listesinden toplam 16 Belediye Meclis üyeliği kazanmıştı. Diğer partiler ise 7 MHP, 6 YRP ve 2 CHP olmak üzere toplam 15 Belediye Meclis üyeliği kazanmıştı.

Belediye başkanının çalışmalarını rahat yürütebilmesi için meclis çoğunluğunun önemine dikkat çeken tecrübeli siyasetçi ve belediyeciler 16-15  çoğunluk sayısına ısrarla işaret ediyor.

Seçimleri kazanan Karabük Belediye Başkanı bir yandan tebrikleri kabul ederken AK Parti Karabük teşkilatı da 8 Nisan Pazartesi günü yapılacak ilk belediye meclis toplantısı öncesi 6 Nisan Cumartesi günü meclis gurubunu topluyor.  Toplantıda komisyon başkan ve üyeliklerinin yanısıra belediye başkan yardımcılıklarınında konuşulması bekleniyor.

Öte yandan kulislerde 2 tane başkan yardımcılığı için birçok isim konuşuluyor.  Eski il özel idare genel sekreteri Mehmet Uzun, önceden il yönetimlerinde bulunan Begüm Cefakar Kazım Çamlı ve Fatih Ustaoğlu,  açıklandığında kimin tavsiye ettiği hep sorulan Kontenjan 1. Sıra adayı Nevzat Türkkan isimleri gündemde. Yine şehrin otogaleri işletmecilerinden İrfan Topçu da ismi geçen bir başka kişi. Yoğun ısrar ile ikna edilerek meclis adayı gösterilen Murat Karagül ve Samet Sarıtaş dikkatlerin odağındaki isimler. Zira 15 yıldır MHP li bir belediye başkanınca yürütülmüş ve mevcut çalışan yapısı ortada bir belediye.

Bu gerçekler çerçevesinde gözler son derece kritik ilk toplantısının yapılacağı AK Parti  Karabük Belediye meclis gurubunda alınacak kararlara çevrildi. 

Diğer yandan geminin kaptanı İl Başkanı Ferhat Salt ve AK Parti Karabük Milletvekilleri Ali Keskinkılıç ile Cem Şahin'in en doğru çözümü bulması bekleniyor.